5a tränar muntlig förmåga i engelska – Tell me more

Idag jobbade vi med muntlig kommunikation på engelsklektionen genom att använda en struktur som vi på svenska brukar kalla “Berätta mer”. Vi döpte om den till “Tell me more” på engelska.

Klassen hade under veckan haft i läxa att lära sig några fraser kopplade till frågor om fritidsaktivteter. Vi har också jobbat lite grann med olika väderord. Nu var det dags att använda sig av sina kunskaper muntligt samtidigt som man tränade på att föra ett samtal.

Alla elever vandrade runt i klassrummet och när de hörde en signal vände de sig mot klasskompisen som befann sig närmast. Deras uppgift var sedan att ställa frågor om samt svara på frågor om vad de brukar göra på fritiden. De skulle även hitta på egna följdfrågor. När nästa signal ljöd så var det dags att tacka kompisen och vandra vidare i klassrummet igen. Vi upprepade samma procedur två gånger till med nya kompisar. Nästa samtalsämne var vädret och årstiderna. Även detta ämne diskuterades med tre olika kompisar.

Lektionen avslutades med en lek/tävling på önskemål från klassen, en sorts duell mellan två elever åt gången där det gällde att vara snabbast att komma på rätt svar. Leken hade de lärt sig på mattelektionen de haft tidigare under veckan tillsammans med min vikarie. Nu ville de gärna anpassa leken även till engelskan.

Det här inlägget postades i Engelska, Klass 5a. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *