5a, veckobrev 190913

På måndag är det dags för alla femmorna att bege sig till konserthuset i Växjö för att besöka utställningen Science city, där vi också ska få gå på en rymdshow. Om ni vill veta mer om utställarna och aktiviteterna hittar ni information på följande länk:

www.facebook.com/science-city-vaxjo/

Vi träffas i klassrummet på morgonen och beger oss sedan från skolan med buss vid kl 08.30. Utsällningen öppnar kl 10.00 så vi beräknar att ha tid för en fika när vi har kommit fram. Vi kommer att gå runt i mindre grupper och titta i de olika montrarna och prova olika aktiviteter fram till kl 11.15,  då vår rymdshow startar. Efter showen äter vi vår medhavda skollunch som består av baguetter, dricka och frukt. Kl 13.00 beger vi oss tillbaka till skolan med bussen och beräknar vara framme senast 14.00.

Vi ser fram emot en trevlig dag tillsammans!

Tisdag den 17/9 är ni hjärtligt välkomna till föräldramöte enligt den inbjudan som gått ut separat både på bloggen och via mail.

Under veckan som gått och veckan som kommer repeterar vi inför matteprovet på fredag nästa vecka. Titta gärna igenom måldokumentet för kapitlet samt sammanfattningen i boken s. 59 i mera-boken (s. 60 i basboken). Under nästa vecka kommer eleverna att få göra ett “förprov” i par. Förprovet innehåller samma typ av uppgifter som kommer på det riktiga provet. Om man känner sig osäker på någon speciell uppgiftstyp är det bra att ta hem och repetera liknande uppgifter i boken.

Läxor mm till vecka 38

Måndag 16/9
Science city, Konserthuset Växjö – medtag fika (ej godis, nötter eller läsk)

Tisdag 17/9
Föräldramöte kl 18.00

Onsdag 18/9
Idrott

Torsdag 19/9
So –
s. 36-39 om Norge
Eng – uppdrag på studentlitteratur.se (ditt vanliga anv namn + lösen: Kloxhult46

Fredag 20/9
Ma-prov kap 1 (se sammanfattning på s. 59 (basboken s. 60 + måldokumentet för kapitlet under fliken måldokument här på bloggen)

Det här inlägget postades i 5a veckobrev. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *