5b Veckobrev, 20190913

Hej!

På måndag åker vi, tillsammans med de övriga femmorna till Växjö för att vara med på Science City. Vi kommer att tillbringa dagen på Konserthuset, som för den dagen har förvandlats till ett stort experimenthus. Där kommer de få prova på en massa spännande aktiviteter, men även vara med om rymdföreställningen ” Gravitation-nej tack! Vill man veta mer om Science City finns mer på deras facebook-sid
www.facebook.com/science-city-vaxjo/

Dagen börjar med att vi samlas i klassrummet som vanligt. Bussen, som vi ska åka med till Växjö, går 08.30. Den beräknas vara tillbaka till strax innan 14.00.
Till lunch får vi med oss baguetter och dricka, men de som önskar får också ta med sig en egen fika, men dock ingen läsk, godis, nötter, mandel eller sesam.

När eleverna kommer tillbaka till Älmhult återgår de till vanliga lektioner och sista lektionen är idrott med orientering.

Tisdagen den 17/9 är ni hjärtligt välkomna till föräldramötet enligt inbjudan som gått ut tidigare. Vi börjar i skolans matsal.

Under veckan som gått och kommande vecka så kommer vi repetera inför kommande matteprov, måndag 16 september. Titta gärna igenom måldokumentet för kapitlet samt sammanfattningen i boken s. 59 i mera-boken eller s. 60 i basboken. Under nästa vecka kommer eleverna i par få göra ett ”förprov”. Förprovet innehåller samma typ av uppgifter som kommer på det riktiga provet. Om man känner sig osäker på någon speciell uppgiftstyp är det bra att ta hem och repetera på liknande uppgifter i boken.

Den 7 november kommer vi på olika sätt att fira att det är 40 år sedan Klöxhultsskolan byggdes. Den kvällen kommer det att erbjudas två konserter med elevmedverkan och jag vill redan nu informera om att under dessa konserter är obligatorisk närvaro för eleverna. Program för kvällen kommer senare.

 

Läxor mm vecka 38

Måndag 16/9
Science City i Växjö (Fika)

Tisdag 17/9
Föräldramöte kl 18
Ma, s. 46–47, 50–51

Onsdag 18/9

Torsdag 19/9
Idrott utomhus
Eng: Läsa och översätta chapter 3 ”Boys with long hair”
Fredag 20/9
Sv:
Kunna alfabetet och vokaler

Planerade aktiviteter
16 september                      Science Park, Växjö
17 september                      Föräldramöte
23 september                      Ma-prov, kapitel 1
26 september                      Studiedag
Vecka 44                            Höstlov
7 november                        Show Klöxhult 40 år
2 december                         Studiedag
19 december                       Terminens sista dag

Det här inlägget postades i 5b veckobrev. Bokmärk permalänken.

2 svar på 5b Veckobrev, 20190913

  1. Helena skriver:

    Vad roligt med en utflykt till Science City! Kan vara så Wasaskolan i Tingsryd ställer ut lite uppförstorade 3d printade marina plankton – foraminiferer. De kommer från ett av mina Skagerrak projekt. Ta gärna ett kort i så fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *