Information om Vi i femman, 5C

Information om Vi i femman, 5c

Nu har jag fått information om Vi i femman av Carina Bergqvist som är producent på Radio Kronoberg. Jag har också mailat ett kort på hela klassen som kommer att publiceras på Vi i femmans hemsida och på sociala medier.

Vårt lag
Vårt lag består av Meja & Alexander.

Tävlingsdatum
Vår kvartsfinal är torsdagen den 16 januari mot klass 5E Hjortsbergskolan i Ljungby och spelas in i Radio Kronobergs lokaler i Växjö.

Programledare och domare
Programledare är Julia Rindhagen och Daniel Stjärna är domare.

Tävlingsdagen
Vi ska vara på Radio Kronoberg i Växjö kl 15.45 för att få information om vad som kommer att hända samtidigt som vi fikar vår medhavda fika. Det innebär att alla i klassen samlas vid portalen kl 14.30 för avfärd med buss till Växjö. Beräknad hemkomst är någon gång mellan kl 19.00 – 19.30.
Eftersom det blir en lång dag/kväll är det viktigt att alla har med sig en rejäl fika som vi kommer att äta ca kl 16.00.

Tävlingsupplägg
Tävlingen direktsänds i radion mellan kl 17.00 – 18.00 på 101,0 och innan start singlas det slant om vem som ska sitta i ”buren”. Tävlingen innehåller A- och B-frågor, snabbfrågor, Ja/Nej-frågor, Klassens grej och Stegen där lagen väljer svårighetsgrad mellan 2 – 10. Uppgiften Klassens grej ska klassen lösa tillsammans utan medverkan av Meja och Alexander.

Tävlingsregler
Det är självklart förbjudet för alla åskådare att viska eller ge tecken till de tävlande. Detta räknas som fusk och klassen riskerar att bli diskvalificerad. Mobiler får tas med in i studion men ska vara i flygplansläge.

Viifemman.se
Här finns all information om Vi i femman. Här kommer det också att finnas bilder på klasserna och här kan de som vill träna på Viifemmanspelet.

Förberedelser
Innan nästa torsdag kommer vi tillsammans titta på Lilla Aktuellts årskrönika, lyssna på en av förra årets matcher och träna in en hejaramsa. Det är lite extra viktigt att alla i klassen nu läser/lyssnar på nyheter om vad som händer i Sverige och världen.

Det här inlägget postades i 5c veckobrev. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *