Sommarhälsning 5a

Ett STORT tack till alla elever och föräldrar för det här läsåret!

Jag är så glad att jag får vara mentor till detta härliga gäng som jag tycker så mycket om! Det är en grupp full av energi, med mycket humor och en stor vilja att utvecklas.

Under året som gått har vi hunnit med en hel del och bland de roligaste minnena är nog när vi varit på olika utflykter tillsammans, t ex då vi åkte till Science city, Maker tour – mot nya höjder och sist men inte minst våra resor till deltävlingarna i Vi i femman. Jag ser redan fram emot att få träffa klassen efter sommaren igen och att få skapa nya härliga minnen tillsammans!

Några nyheter inför årskurs 6 är att eleverna kommer att ha hemkunskap tillsammans med Albin Pålsson, som varit resurs i klassen under några lektioner i slutet av terminen. De kommer även att läsa moderna språk (spanska, tyska, franska eller svensk/engelska), och det verkar som att alla har fått det språkval de valde i första hand. Årskurs 6 innebär också att få betyg för första gången och att genomföra nationella prov i svenska, matematik och engelska under året. När det gäller ledighet beviljas det endast undantagsvis de dagar det är nationella prov, så håll koll om ni planerar att resa under läsåret. De aktuella provdatumen hittar ni nedan. De muntliga proven genomförs i smågrupper vid olika tillfällen och mer exakt datum för dessa meddelas senare.

Hösttermin
V. 45–50 Muntligt sv/ma/eng

Vårtermin
Tisdag 9 februari – svenska
Torsdag 11 februari – svenska
Tisdag 23 mars – engelska
Torsdag 25 mars – engelska
Måndag 26 april – matematik
Onsdag 28 april – matematik

I nuläget ser det ut som att klassen kommer att ha kvar alla sina nuvarande lärare även nästa år. Bettan är kvar som fritidsresurs samt Kamar som extraresurs i engelska. Det känns väldigt bra! Vi kommer även att få behålla vårt nuvarande klassrum, vilket är skönt.

Påminner alla om att försöka hålla igång läsningen över sommaren genom att läsa minst fem sommarlovsböcker. Gå in på www.jagharläst.nu och skriv en recension när du läst ut en bok, så får jag ett vykort från dig! Du behöver lägga in min mailadress cecilia.winlund@almhult.se för att det ska fungera. Jag ser fram emot att få sommarhälsningar från er med jämna mellanrum!

Till slut vill jag tacka er alla så hemskt mycket för den fina sommarpresenten och kortet med de fina orden. Tusen, tusen tack! Det gjorde mig verkligen glad. Skickar även ett tack från Bettan!

Önskar nu er alla en skön sommarledighet! Vi ses igen den 19 augusti kl 8.00.

Många kramar Cissi

P.S. På första sidan hittar ni ett filmklipp från avslutningsdagen http://kloxhult46.vibloggar.nu/2020/06/14/8744/

samt läsårstider för nästa läsår

Det här inlägget postades i 5a veckobrev, Klass 5a. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *