5b, Sommarhälsning

Ett intensivt läsår är nu avslutat och alla förtjänar ett underbart sommarlov, med förhoppningsvis mycket sol och bad. Jag ser redan fram emot att få träffa klassen igen efter sommaren och då får skapa nya underbara minnen tillsammans!

Jag är så otroligt tacksam för att få vara mentor till dessa härliga elever, som hela tiden ger mig så mycket tillbaka. Tillsammans med övrig personal växer vi och känner en stor glädje för att utvecklas.

Nästa år väntas nya utmaningar för eleverna. Det blir hemkunskap, där eleverna får träffa Albin Pålsson, moderna språk och nationella prov i svenska, matematik och engelska. De verkar som att alla har fått det språkval de valde i första hand.

När det gäller ledighet beviljas det endast i undantagsfall de dagar det är nationella prov och dessa provdatum är följande:

Hösttermin
V. 45–50 Muntligt sv/ma/eng
De muntliga proven genomförs i mindre grupper vid olika tillfällen. Exakta datum för dessa meddelas senare.

Vårtermin
Tisdag 9 februari – svenska
Torsdag 11 februari – svenska
Tisdag 23 mars – engelska
Torsdag 25 mars – engelska
Måndag 26 april – matematik
Onsdag 28 april – matematik

 

Eftersom vi vet hur viktig läsningen är och att man tappar en hel del om man inte håller igång läsningen över sommaren, har vi pushat barnen att låna fem sommarlovsböcker. Jag vill att eleverna går in på webbsidan www.jagharläst.se och fyller i ett formulär för varje bok de läser. Jag som lärare kommer då att få ett vykort skickat till mig under sommaren för varje bok någon i klassen har läst, vilket jag tycker skulle vara jättetrevligt! Det har redan ramlat int en del boktips till mig.
Vi kan sedan använda de ifyllda vykorten som redogörelse för böckerna och lämna till bibliotekarien efter sommarlovet, istället för att fylla i den vanliga listan om sommarlovsböcker. Mer info till er föräldrar om den här sidan och om vikten av att hålla igång läsningen hittar ni här: Jag har läst – föräldrainfo
J
ag hoppas på många vykort! Min mailadress är camilla.ring@almhult.se

Idag känns det långt till skolstarten i augusti men jag vill ändå passa på att önska er alla välkomna tillbaka till skolan och klass 6b den 19 augusti kl 8.00 i samma klassrum som i år.

Till slut vill vi tacka er alla så enormt mycket för den fina sommarpresenten! Tusen, tusen tack! Det gjorde oss verkligen glada. Skickar även ett tack från Madde!

Många kramar Camilla

P.S. På första sidan hittar ni ett filmklipp från avslutningsdagen http://kloxhult46.vibloggar.nu/2020/06/14/8744/

samt läsårstider för nästa läsår Läsårstider 2020-2021

Det här inlägget postades i 5b veckobrev. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *