6c, veckobrev 2021-05-07

Denna vecka har nästan hälften av klassen varit hemma sjuka så den planerade fikan vi skulle haft för att fira att klassen är klar med samtliga bedömningsprov ställdes in. Förhoppningsvis är vi klara med sjukdomar nu så att vi kan fika nästa vecka istället.

De elever som inte gjort provet i religion kommer att få göra det på tisdag istället. Skulle man fortfarande vara sjuk då, bestämmer vi tillsammans när det ska göras.

I musiken startades ett nytt arbetsområde upp i onsdags och för de som missade introduktionen har musikläraren spelat in en introduktion (ca 12 min) som det är bra om man tittar på innan onsdagens lektion så alla vet vad de ska göra framöver. Länken finns i musikkanalen på Teams, men kommer här också https://youtu.be/0zu97HCUoxA

I so börjar vi nästa vecka med det sista arbetsområdet och det är Ekonomi i ämnet samhällskunskap. Då ska vi bland annat lära oss hur pengarna vandrar runt i samhället, vad det innebär att spara och låna, vad staten och kommunerna använder skattepengar till, vad skatt och bidrag är samt prata om begreppet hållbar konsumtion.

Nästa vecka börjar utvecklingssamtalen och det ska bli kul att få “träffa” er föräldrar och få göra en liten summering av tiden era barn gått på Klöxhultsskolan.

Läxor mm till vecka 19

Måndag 10/5
Tisdag 11/5 Pulspass
Religionsprov för de som inte ännu gjort det
Onsdag 12/5 Sett introduktionsfilmen i musiken
Torsdag 13/5 Kristi Himmelfärdsdag
Fredag 14/5 Lovdag

 

 

Det här inlägget postades i 6c veckobrev. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *