4b, Veckans info 2021-09-17

Vilken härlig läsglädje det blev i tisdags. Elisabeth Aronsson, från Skolbibliotekscentralen, kom och presenterade flera böcker för oss. Efteråt var det många som var nyfikna på att börja läsa. Flera valde att läsa på rasterna och även att ta med sig hem.
När eleverna läst sin bok skriver de en bokrecension. Denna recension kommer sedan att publiceras på www.boktipset.se

På fredag är det dags för terminens första provet i matematik. Det kommer att vara på kapitel 1 i Favoritmatematik. Målen för kapitlet är bland annat att kunna storleksordna och jämföra tal upp till 10 000, göra enkla beräkningar med hjälp av huvudräkning och algoritmer (uppställningar) i de fyra räknesätten, samt använda prioriteringsregeln. Vill man repetera eller träna lite extra hemma kan man räkna Vad har jag lärt mig, på s. 50–51, samt några uppgifter på öva eller pröva. Vad har jag lärt mig är en liten sammanfattning av olika uppgifter vi har arbetat med i skolan. Dessutom kan man repetera genom att titta på de olika genomgångarna som finns på läromedlets webb, www.studentlitteratur.se . Där finns även en digital version av boken.

Kamar hälsar att det inte är någon engelskaläxa till nästa vecka och vill informera om att en gång i veckan jobbar klassen med storyline på engelskalektionerna. Storyline är ett pedagogiskt arbetssätt där lärandet sker inom handlingen av en berättelse och som uppmuntrar eleverna att tala och kommunicera på engelska med sina klasskamrater och lärare. Handlingen utspelar sig runt en gata och eleverna har börjat med att skapa sig en karaktär som de har presenterat inför klassen. Därefter har de bildat familjer som ska flytta in i olika hus utmed gatan. Denna vecka har eleverna börjat lära sig ord för olika hustyper och delar av hus och snart ska de bygga sina egna bostäder och placera dem på gatan. Den fiktiva gatan är uppsatt på väggen längs bak i klassrummet och där kommer allt material sättas upp.

Vecka 39 kommer jag börja med terminens utvecklingssamtal, mer information och tider får ni via mail. Var vänlig återkom till mig så snart som möjligt med besked om den bokade tiden passar eller om ni önskar byta tid.

Läxor till vecka 38 – Tema ”Stopp min kropp”

Måndag 20/9
14.10 Läxhjälp

Tisdag 21/9
Svenska –
Läsa två kapitel och göra tillhörande uppgifter
Idrott – utomhus (kom ombytt)

Onsdag 22/9
14:15 – Läxhjälp

Torsdag 23/9
Eng –
ingen läxa
Idrott –
utomhus (kom ombytt)

Fredag 24/9
Slöjd
Ma – Prov kapitel 1
Lämna ifylld hälsodeklaration till skolsköterskan (kuvert)

Kommande aktiviteter mm

38 Temavecka: Stopp min kropp
Fredag 24 september                                    Ma-prov kapitel 1
Tisdag 28 september                                    Mot Nya Höjder / Demokratisk design
v. 40                                                                 Fotografering
v. 41–47                                                          Simning, tisdag och torsdag fm
v. 44                                                                 Höstlov
Torsdag 18 november                                  Studiedag
Torsdag 9 december (nytt datum)            Mot Nya Höjder / Vetenskapshuset i Markaryd

Det här inlägget postades i 6b Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *