4c, Veckans info 2021-09-16

I veckan mailade jag ut förslag med tider till utvecklingssamtal och om jag inte hört något från er kommer jag i slutet av nästa vecka maila ut Teamsinbjudan till den föreslagna tiden.

Igår fortsatte vi med projektet Mot nya höjder och vi började med att lära oss om jordens gravitation och hur den fungerar. Därefter fick eleverna själva testa att med olika metoder flytta ett föremål uppåt på något sätt med hjälp av vad de själva hittade i klassrummet att använda. Föremålet som skulle förflyttas fick inte vidröras med händerna eller någon annan del av kroppen. Trots att vi drog över lektionen tio minuter ville ingen sluta för de hade så många mer saker att testa.

På tisdag ska vi till Ikea museum mellan kl 10 – 14. Besöket börjar med en rundtur i museet och därefter får eleverna besöka Makerverkstan och lära sig om cirkulär design och hur man kan hjälpa människor att skapa en mer hälsosam och hållbar livsstil. I Makerverkstan får eleverna testa sina kunskaper genom att designa egna möbler och skapa prototyper som underlättar vardagen. Här uppmanas eleverna att använda hållbara material och se till att deras produkter i slutändan går att förpacka i ett platt paket. Vi kommer att ha med oss lunch från skolan (kycklingsallad och frukt) och eleverna behöver ha med sig matlåda och bestick.

På fredag är det dags för terminens första matteprov och det är på kapitel 1 i Favoritmatematik. Målen för kapitlet är bland annat att kunna jämföra och storleksordna tal upp till 10 000, göra enkla beräkningar med hjälp av huvudräkning och algoritmer (uppställningar) i de fyra räknesätten samt använda prioriteringsregeln. Vill man repetera eller träna lite extra hemma kan man räkna Vad har jag lärt mig på s 50 och 51. Det är en slags sammanfattning av vilken slags uppgifter vi räknat med i skolan.

Kamar hälsar att det inte är någon engelskaläxa till nästa vecka och vill informera om att en gång i veckan jobbar klassen med storyline på engelskalektionerna. Storyline är ett pedagogiskt arbetssätt där lärandet sker inom handlingen av en berättelse och som uppmuntrar eleverna att tala och kommunicera på engelska med sina klasskamrater och lärare. Handlingen utspelar sig runt en gata och eleverna har börjat med att skapa sig en karaktär som de har presenterat inför klassen. Därefter har de bildat familjer som ska flytta in i olika hus utmed gatan. Denna vecka har eleverna börjat lära sig ord för olika hustyper och delar av hus och snart ska de bygga sina egna bostäder och placera dem på gatan. Den fiktiva gatan är uppsatt på väggen längs bak i klassrummet och där kommer allt material sättas upp.

Läxor mm till v 38:
Måndag 20/9:  

Tisdag 14/9:
Läsläxa s 86 – 129 samt svara på frågor
Ikea museum, ta med matlåda och bestick.

Onsdag 15/9:

Torsdag 16/9:
Idrott (ombytta på morgonen)

Fredag 17/9:
Prov matte, kap 1
Mattepapper (Träna multiplikation 3, 6, 9)

 

Planerade aktiviteter mm

Tisdag 21/9 Besök på Ikea Museum kl 10-14 ”Demokratisk design”
Vecka 38 Temavecka: Stopp min kropp
Fredag 24/9 Test kapitel 1 matteboken
Tisdag 5/10 Skolfotografering
Vecka 41-47 Simning måndag och onsdag fm
Vecka 44 Höstlov
Torsdag 18/11 Studiedag
Onsdag 1/12 Besök på Vetenskapskapshuset i Markaryd

 

 

 

Det här inlägget postades i 6c Veckans info, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *