4a, Veckans info 210924

Vilka kreativa elever vi har i 4a! Alla vi vuxna som var med i måndags när klassen besökte Ikea museum blev så imponerade, både av deras idéer och deras sätt att samarbeta med varandra.

Här kommer lite bilder (eftersom jag fortfarande är osäker på vem som får vara med på bild, valde jag att dölja allas ansikten den här gången).

Hoppas era barn även berättat att Maker tour – mot nya höjder” även skrivit om oss på både sin hemsida, sin instagram och facebook. Här kommer en länk till hemsidan om ni inte redan sett den  Mot nya höjder – Klöxhult 4a

I torsdags började vi arbeta med vår första utmaning från Maker tour – mot nya höjder. Vi skulle bygga en ”Automata” av de medhavda mjölkkartongerna. En automata är en slags maskin som består av en vev, axlar, hjul etc, som monteras ihop så att de kan få en rörelse kan byta riktning. Se videon: Automata . Återigen imponerade klassen och det blev ett riktigt härligt kreativt samarbete.

Under veckan har vi även arbetet med temat STOPP! MIN KROPP!. Varje dag har vi tittat på små korta filmer som har tagit upp olika saker som samtycke, kroppsregler, privata kroppsdelar, att vara kung/drottning över sin egen kropp samt bra och dåliga hemligheter. Filmerna har följts upp med diskussioner kring innehållet.

Från och med nästa vecka kommer idrotten att vara inomhus. Samma rutiner som tidigare gäller kring ombyte, dvs eleverna kommer till skolan ombytta samt duschar/byter om efter lektionen.

 Läxor mm till vecka 39
Måndag 27/9 Utv samtal Erik , Ines
Tisdag 21/9 Idrott (inne)
Utv samtal Katja, Aveline
Onsdag 22/9 Sv – Läs kap 5 ”Randall Flynn”  i Amiralens arvinge och gör uppgifter i läslogg
Läxhjälp 14.15-15.00
Utv samtal Nova, Elin
Torsdag 23/9 Idrott (inne)
Utv samtal Lova
Fredag 24/9 Ma – stencil multiplikation
Utv samtal  Liam
 

Planerade aktiviteter mm

Vecka 39-40 Utvecklingssamtal
Tisdag 5/10 Skolfotografering kl 10.00
Fredag 8/10 Teater em (OBS! Ändrat datum)
Vecka 41-47 Simning måndag och onsdag fm
Vecka 44 Höstlov
Torsdag 18/11 Studiedag
Torsdag 2/12 Besök på Vetenskapskapshuset i Markaryd
Måndag 20/12 Temadag: Internationella dagen för mänsklig solidaritet
Tisdag 21/12 Julavslutning

 

Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *