4b, Veckans info 2021-09-24

Flitens lampa lös i dag när det var dags för provet i matematik. Det ska bli så spännande att rätta dessa prov. Nästa vecka kommer vi att börja jobba med kapitel 2 i Favorit matematik. Det heter ”Multiplikation”. Här kommer målen

Download (DOCX, 44KB)

Under veckan har vi pratat om ”Mekanismens gyllene regel” och om de mäktiga fem enkla maskinerna; lutande planet, hävstången, kilen, hjulet och skruven. Genom att använda dessa blir man på sätt och vis starkare än man egentligen är.
Eleverna fick även prova på att göra en enkel mall över dessa. Bilder kommer från detta när jag fått in allas personblad.

Under veckan har vi även arbetet med temat STOPP! MIN KROPP!. Varje dag har vi tittat på små korta filmer som har tagit upp olika saker som samtycke, kroppsregler, privata kroppsdelar, att vara kung/drottning över sin egen kropp samt bra och dåliga hemligheter. Filmerna har följts upp med diskussioner kring innehållet.

På tisdag kommer vi göra ett besök på IKEA Museum. Detta besök ingår i ”Maker tour – Mot nya höjder”. Besöket på IKEA Museum börjar med en rundtur på muséet och sedan ska vi även få prova på att vara möbeldesigners. Besöket är bokat kl 10-14 och vi kommer att gå fram och tillbaka. Det innebär att vi kommer tillbaka till skolan först vid 14.30-tiden. De elever som ska med den tidiga skolbussen hem den dagen får skjuts tillbaka med pedagog så att de inte missar sin buss. Vi har även meddelat fritids att eleverna kommer lite senare. Om det är något annat barn som behöver vara tillbaka på skolan vid senast 14.00 så var vänlig meddela oss detta. Vi får mat med oss från skolan som vi äter på museet, men barnen behöver ha med sig en låda att äta ur och bestick.

På torsdag är det dags för prov i No. Linda hälsar att de inför provet har övat inför provet vid två lektioner. De har tränat från boken och från två stenciler, bl.a. Har du koll på skogen? De kommer även att träna en lektion nästa vecka. Vill man träna hemma kan man titta på ”Har du koll på skogen?, målen för kapitlet och s. 21.

För de elever som vill lyssna på läroböckerna hemma som ett komplement till att läsa finns Inläsningstjänst där man kan hitta samtliga våra läromedel. Ni hittar dit via https://www.inlasningstjanst.se/. För att komma åt läromedlen gör ni enligt följande:
1. Klicka på Logga in.
2. Klicka på Skolfederation.
3. Bläddra ner till Älmhults kommun och klicka där.
4. Logga in med skoldatorns användarnamn och lösenord.
5. Klicka på Inlästa läromedel och lättläst och sedan på Bokhylla.
6. Sedan hittar ni de böcker jag laddat upp till eleverna. Hittills finns där bara No-boken, men fler kommer.

Idrottslärare Micke hälsar att från och med nästa vecka är det idrott inomhus. Samma rutiner som tidigare gäller kring ombyte, dvs eleverna kommer till skolan ombytta samt duschar/byter om efter lektionen.

Vecka 39 kommer jag börja med terminens utvecklingssamtal, mer information och tider får ni via mail. Var vänlig återkom till mig så snart som möjligt med besked om den bokade tiden passar eller om ni önskar byta tid.

Läxor till vecka 39

Måndag 27/9
14.10 Läxhjälp

Tisdag 28/9
Svenska –
Läsa två kapitel och göra tillhörande uppgifter
Besöker på IKEA museum (skoldagen slutar omkring 14.30) Ta med låda att äta ur och bestick

Onsdag 22/9
14:15 – Läxhjälp

Torsdag 23/9
No – prov
”Skogen”
Idrott – inomhus (kom ombytt)
Eng – ingen läxa

Fredag 24/9
Slöjd
Ma – Två stenciler

Kommande aktiviteter mm

Tisdag 28 september                                   Mot Nya Höjder / Demokratisk design
v. 40                                                                Fotografering
v. 41–47                                                          Simning, tisdag och torsdag fm
v. 44                                                                 Höstlov
Torsdag 18 november                                  Studiedag
Torsdag 9 december (nytt datum)            Mot Nya Höjder / Vetenskapshuset i Markaryd

Det här inlägget postades i 6b Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *