4c, veckans info 2021-10-08

Vilken rolig, inspirerande och imponerande mimföreställning vi såg i går. Extra kul var det med workshopen efteråt där eleverna fick vara aktiva och träna på att uttrycka sig med hjälp av kroppen.

I so har vi denna vecka bytt från historia till geografi och all fokus kommer att ligga på Sverige. Vi startade upp arbetsområdet med att alla fick rita en karta över hur de tror Sverige ser ut samt placera Stockholm, Göteborg, Malmö, Älmhult och Kebnekaise på sin karta. Det var inte det enklaste, men innan vi avslutar Sverigearbetet gör vi om samma övning igen så  alla får se skillnaden. Vi har också ritat kartor över skolgården och diskuterat varför de såg så olika ut trots att de visade samma område. Vi kom fram till att man måste skriva vilken skala kartan är ritad i, vad de olika kartsymbolerna betyder samt vad färgerna betyder. För er som vill se målen med arbetsområdet är måldokumentet publicerat här på bloggen, http://kloxhult46.vibloggar.nu/2021/10/03/4abc-mal-i-geografi-sverige/ .

På måndag nästa vecka börjar simskolan för eleverna i åk 4. Eleverna kommer till simhallen med buss där personal möter upp och har hand om lektionen och simhallspersonalen är ansvariga för eleverna när de är i simhallen. En personal från skolan kommer att följa med i bussen och också vara med i simhallen. Nytt för i år är att när eleven klarar målen för åk 6 – 200 m varav 50 ryggsim så ska eleven inte längre följa med och simma utan vara kvar i skolan för undervisning. Detta för att simhallspersonalen ska kunna fokusera på att få större del av gruppen simkunnig och kunna fokusera mer på de elever som verkligen behöver hjälp.

Simskolan kommer att vara mellan vecka 41 – 47 följande tider:
Måndag & Onsdag
Buss hämtar 9.40
Simtid 10.00-10.40
Åka från simhallen 11.00

Vi fortsätter arbeta med multiplikation på matten och den här veckan har vi tränat på uppställning. Eleverna har fått några repetitionsuppgifter i läxa. Varje vecka gör vi ett multiplikationstest med 48 uppgifter, som eleverna har 5 minuter på sig att göra, och det märks att klassen blivit betydligt säkrare på multiplikationstabellerna när man jämför resultaten för de olika veckorna. Idag var det många som hann alla uppgifterna innan tiden gick ut, vilket ledde till stor glädje.

Fritids anordnar en Halloweenfest fredag vecka 43 och de som vill vara med får anmäla sig på en lapp uppsatt i klassrummet.

Läxor mm till v 41:
Måndag 11/10:

Simning: ta med badkläder och handduk

Tisdag 12/10:
Idrott inomhus

Onsdag 13/10:
Sv: Läsläxa s 172 till slutet + uppgifter
Simning: ta med badkläder och handduk

Torsdag 14/10:
Idrott inomhus
Ma: Papper 18a Multiplikation med uppställning

Fredag 15/10:
So: kunna namnen på landskapen i Götaland samt placera dem på rätt ställe på Sverigekartan.
Eng: 12 glosor
wall vägg
there is det finns
picture tavla; bild
desk bank
pencil penna
ruler linjal
chair stol
backpack ryggsäck
window fönster
flower blomma
bookcase bokhylla
clock klocka 

 

Planerade aktiviteter mm
Vecka 41-47 Simning måndag och onsdag fm
Vecka 44

Tisdag 9/11

Höstlov

Professor Hjärnstråle på Älmhults bibliotek (cykla dit och hem)

Torsdag 18/11 Studiedag
Onsdag 1/12 Besök på Vetenskapskapshuset i Markaryd

 

Det här inlägget postades i 6c Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *