4a, Veckans info 211015

Simundervisningen fortsätter under nästa vecka och alla eleverna ska följa med även då. Många blir väldigt trötta efter simningen och kan behöva fylla på med lite extra energi. Ni får gärna skicka med en extra frukt, en macka och gärna en vattenflaska de dagarna det är simning. Eleverna har möjlighet att äta sin frukt antingen när de bytt om och väntar på bussen tillbaka till skolan eller direkt efter att de är tillbaka i skolan igen, så att de orkar med lektionerna fram till lunch lite bättre. Under veckan kommer några elever att få simma upp, dvs visa att de klarar att simma 200 m varv 50 meter ryggsim. De som klarar målen följer inte med till simhallen veckan därpå. Eftersom eleverna missar en del lektionstid  framförallt i matte och svenska p g a simningen kommer torsdagens idrottslektion från och med nästa vecka komma att bytas ut till matte.

Storyline i engelska har fortsatt med att alla familjerna den här veckan fick ett brev i sin postlåda. Brevet var från ett ”animal shelter” som ville placera ut varsitt omhändertaget djur i de olika familjerna. För att få behålla djuret skulle familjerna döpa djuret och skicka en beskrivning av det till chefen ”Mrs Incharge”. Nu väntar vi spänt på svaren. Nästa vecka är det dags för familjerna att ta ett familjefoto tillsammans med sitt nya husdjur. De elever som vill får gärna klä ut sig till sin karaktär inför fotograferingen. Några har även fått i uppdrag att ta med sig ett gosedjur hemifrån som ska vara med på fotot.

I NO har vi nu avslutat arbetsområde Skogen och påbörjat nästa arbetsområde. Denna gång handlar det om fysik och ”Värme, kyla och väder”. Se måldokument Värme, kyla och väder

Även i engelska är det dags att avsluta första arbetsområdet. Eleverna har fått några fraser i läxa till nästa vecka som handlar om att kunna presentera sig själv. Träna på att kunna översätta meningarna både muntligt och skriftligt. I nästa vecka börjar vi arbeta med målen för  “Chapter 6-10”

 Läxor mm till vecka 42
Måndag 18/10 Simning fm (ev. extra frukt/macka och vattenflaska)
Läxhjälp 14.15
Tisdag 19/10 Idrott
Onsdag 20/10 Simning fm (ev. extra frukt/macka och vattenflaska)

Sv – Läs kap 8 ”Inte minsta aning” i Amiralens arvinge och gör uppgifter i läslogg (kopia på uppgifter nedan)

Eng – familjefotografering Storyline (frivillig utklädsel + ev rekvisita)
Läxhjälp 14.15

Torsdag 21/10 OBS! Ingen idrott

Eng – fraser ”My name is” (stencil)

So- s. 263-265 + kunna 9 sjöar (stencil)

Fredag 22/10 Ma – stenciler multiplikation (två stenciler)
 

Planerade aktiviteter mm

Vecka 41-47 Simning måndag och onsdag fm
Vecka 43

Vecka 44

Möjlighet att boka utvecklingsmingel

Höstlov

Torsdag 18/11 Studiedag
Måndag 29/11 Besök på huvudbiblioteket
Torsdag 2/12 Besök på Vetenskapskapshuset i Markaryd
Måndag 20/12 Temadag: Internationella dagen för mänsklig solidaritet
Tisdag 21/12 Julavslutning

Download (DOCX, 16KB)

Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *