4a, Veckans info 211022

Det blev ingen ”uppsimning” under veckan som gick, så alla elever kommer fortsätta att åka med till simhallen även nästa vecka. I onsdags var många väldigt nöjda med sina framsteg i simhallen och de var även piggare än tidigare under lektionerna efter simningen. Det har funkat bra med lite extra frukt eller liknande efteråt och samtidigt som de säkert börjat vänja sig lite också.

Jag tror jag glömt berätta att vi har en lärarstudent i klassen som heter Catharina. Hon kommer att vara hos oss varannan vecka på måndagar och tisdagar hela terminen. Hon är mycket uppskattad som extra vuxen i klassrummet och är väldigt aktiv med att stötta och hjälpa till under lektionerna vilket är toppen.

Vår stora happening den här veckan var ”familjefotograferingen” i onsdags på engelskalektionen. Vilken energi det var i klassrummet då många klädde ut sig, blev teatersminkade och tog hand om sina nya husdjur. Vilka fantastiskt engagerade elever vi har! Får jag lov att presentera våra familjer för er:

The Smith family
with father William, mother Emily, daughter Emma, son Jake and their new pet, a parrot, flying away in the corner.

The Hernigates family with father John and mother Chloe, who unfortunately was ill when the picture was taken, the daugther Delia, son Gregor and their new pet, a snake.

The Pasta family with grandma Pepperina, mother Celina, daughters Amanda and Kiwi and their new pet, a mini pig.

The Blossom family with grandpa Hasse, mother Lo, daughter Nina, son Lars-Göran and their new pet, a monkey.

The Darsy family with father Justin, daugthers Olivia and Sophie, son Tony and their new pet, an owl.

I svenska har vi denna vecka avslutat arbetsområdet ”Faktatext” med en kort muntlig presentation i smågrupper och jag är väldigt imponerad av hur duktiga alla har varit. Vi har även påbörjat nästa arbetsområde som är ”Återberättande text” med en kartläggningsuppgift där alla fick berätta om sin morgon både muntligt och skriftligt.  Vi ska nu börja studera olika återberättande texter för att se hur de är uppbyggda och träna på detaljer i de olika delarna. Vi arbetar parallellt även med de stora skiljetecknen punkt, frågetecken och utropstecken.

På torsdag nästa vecka är det dags att avsluta kapitel 2 ”Multiplikation” med ett prov. Inför provet kan det vara bra att repetera de olika momenten som vi har jobbat med (multiplikationstabellerna, multiplicera med 10 och 100, multiplikationsuppställning med en ensiffrig faktor och med tvåsiffriga faktorer samt problemlösningsuppgifter) Eleverna får bestämma före provet om de vill ha tillgång till sin multiplikationsruta eller inte, under själva provtillfället. Nästa kapitel handlar om division.

I musik har eleverna fått analysera och utvärdera sitt ensemblespel. De som inte hann göra klart uppgiften under lektionen har fått i uppgift att skriva klart hemma och lämna in den på onsdag nästa vecka.

 Läxor mm till vecka 43
Måndag 25/10 Simning fm (ev. extra frukt/macka och vattenflaska)
Läxhjälp 14.15
Tisdag 26/10 Idrott
Onsdag 27/10 Simning fm (ev. extra frukt/macka och vattenflaska)

Sv – Läs kap 9 och 10 ”Drömmar” och ” i Amiralens arvinge och gör uppgifter i läslogg (kopia på uppgifter nedan)

Musik –  analys och utvärdering ensemblespel klar
Läxhjälp 14.15

Torsdag 28/10 OBS! Ingen idrott

Eng – fraser ”This is my bedroom” (stencil)

Ma-prov kap 2 “Multiplikation”

Fredag 29/10 (Halloween-disco på fritids 18-20.30)
 

Planerade aktiviteter mm

 

Vecka 41-47 Simning måndag och onsdag fm
Vecka 44 Höstlov
Torsdag 18/11 Studiedag
Måndag 29/11 Besök på huvudbiblioteket
Torsdag 2/12 Besök på Vetenskapskapshuset i Markaryd
Måndag 20/12 Temadag: Internationella dagen för mänsklig solidaritet
Tisdag 21/12 Julavslutning

Download (DOCX, 85KB)

Download (DOCX, 16KB)

Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *