4c, Veckans info 2021-10-22

Alla utvecklingssamtal är nu genomförda och det var roligt att både få se och höra hur kloka eleverna är när de reflekterar över hur de har det i skolan och över  sin egen kunskapsutveckling. Det var även kul att få ett ansikte på er föräldrar.

På måndag är det dags att avsluta kapitel 2 ”Multiplikation” med ett prov. Inför provet kan man repetera de olika moment som vi har jobbat med (multiplikationstabellerna, multiplicera med 10 och 100, multiplikationsuppställning med en ensiffrig faktor och med tvåsiffriga faktorer samt problemlösningsuppgifter). Har man inte matteboken hemma, men ändå vill repetera kan man logga in på studentlitteratur.se. Eleverna får bestämma före provet om de vill ha tillgång till sin multiplikationsruta eller inte, under själva provtillfället. Nästa kapitel handlar om division.

I geografin fortsätter vi med att lära oss om Sverige ett bra tag till och efter att ha tränat på att hitta i en kartbok, att se skillnad på tematiska, politiska och topografiska kartor har vi idag börjat lära oss om Sveriges olika naturtyper.

I svenska har vi ett antal lektionen jobbat med återberättande texter och tränat på dess struktur med rubrik, tidsord och kronologisk ordning. Idag fick eleverna i smågrupper muntligt presentera varsin kort historia och jag är imponerad av hur duktiga de var. Efter presentationen fick de ge varandra respons med hjälp av två stjärnor (saker som var bra) och en önskan (något som kunde förbättras).

Vi har också läst ut och jobbat klart med boken Syltmackor & Oturslivet och jag har läst igenom allas läsloggar och gjort en samlad bedömning som finns publicerad på IST. Vi kommer nu att i grupp läsa olika böcker av författaren Ingelin Angerborn och det kommer vi fortsätta med fram till jul.

Läxor mm till v 43:

Måndag 25/10:
Simning: ta med badkläder och handduk
Ma: Prov kap 2 Multiplikation

Tisdag 26/10:
Idrott inomhus

Onsdag 27/10
Simning: ta med badkläder och handduk
Sv: Läsläxa med uppgifter

Torsdag 28/10:
Ingen idrott

Fredag 2/10:
So: Landskapen i Götaland och Svealand
Eng: There is, there are

 

Planerade aktiviteter mm
Vecka 41 – 47

Vecka 44

Tisdag 9/11

Simning mån och ons fm

Höstlov

Professor Hjärnstråle på Älmhults bibliotek (cykla dit och hem)

Torsdag 18/11 Studiedag
Onsdag 1/12 Besök på Vetenskapskapshuset i Markaryd

 

Det här inlägget postades i 6c Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *