4a, Veckans info 211029

Den här veckan har vi arbetat med återberättande text i svenska. Vi har pratat om att det är en text där man berättar om en händelse i kronologisk ordning. För att göra handlingen tydlig är det bra att använda tidsord som t ex först, sedan, därefter, till sist och slutligen. Idag läste vi texten ”En stressig morgon” och fyllde i vår stödstruktur ”Röda tråden” med tidsord och stödord från texten. Sedan fick alla prova att återberätta texten muntligt för sin axelkompis. Det tyckte de flesta var ganska roligt, men också lite svårt.

Till veckan efter lovet ska klassen läsa de sista två kapitlen i ”Amiralens arvinge” och göra de sista uppgifterna i sin läslogg. Klassen har även fått hem två olika läsbingo att fylla i under höstlovet. De väljer själva vilket av de två alternativen de vill göra och fyller så många rutor som möjligt. Priser kommer att lottas ut till alla som deltar och lämnar in sin bingolapp i vecka 45. I torsdags lånade in en boklåda till klassen från skolbiblioteket, vilket var väldigt uppskattat och de flesta har lånat hem en eller två av böckerna som fanns i den.

I No har vi repeterat begrepp och fakta om solen och om olika energikällor genom att göra övningen sant och falskt. Klassen var jätteduktig på att placera ut olika kluriga påståenden under rätt rubrik och resonerade väldigt bra tillsammans. Vi har även pratat vidare om värme och hur värme kan spridas vidare på olika sätt, samt gjort ett par olika undersökningar där vi testade värmeledning och olika sorters isolering.

Efter höstlovet fortsätter simundervisningen, men då ska de elever som klarat ”uppsimningen” inte längre åka med. Det gäller alla dem vars vårdnadshavare fått ett mail från mig i onsdags.

Det var många från klassen som var anmälda till Halloween-disco på Oasenklubben i kväll. Hoppas ni får en härlig och lagom läskig kväll! Önskar även alla ett skönt höstlov!

 

 Läxor mm till vecka 45
Måndag 8/11 Simning fm (ev. extra frukt/macka och vattenflaska)
Läxhjälp 14.15
Lämna in läsbingo
Tisdag 9/11 Idrott
Onsdag 10/11 Simning fm (ev. extra frukt/macka och vattenflaska)

Sv – Läs kap 11 och 12i Amiralens arvinge och gör uppgifter i läslogg (kopia på uppgifter nedan)
Läxhjälp 14.15

Torsdag 11/11 OBS! Ingen idrott

So – Kunna de 25 landskapen

Ma – gör klart s 106-107 (om du inte hann klart på lektionen.

Fredag 12/11  
 

Planerade aktiviteter mm

 

Vecka 41-47 Simning måndag och onsdag fm
Vecka 44 Höstlov
Torsdag 18/11 Studiedag
Måndag 29/11 Besök på huvudbiblioteket ”Professor Hjärnstråle”
Torsdag 2/12 Besök på Vetenskapskapshuset i Markaryd
Måndag 20/12 Temadag: Internationella dagen för mänsklig solidaritet
Tisdag 21/12 Julavslutning

Download (DOCX, 17KB)

 

Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *