4a, Veckans info 211112

Vad roligt att så många i klassen hade läst under lovet och lämnade in sitt läsbingo. Idag har vi haft en liten utlottning av priser! Den här veckan har vi även avslutat läsningen av Amiralens arvinge och samlat in läsloggarna. Jag kommer nu att läsa igenom dem för att ge lite feedback och tips till eleverna på vad de kan utveckla och träna vidare på när vi påbörjar nästa gemensamma bok om en vecka. Det blir alltså ingen läsläxa till nästa vecka.

I No har vi pratat om värme. Målet den här veckan var att alla skulle veta vilken kroppstemperatur vi har när vi är friska, kunna förklara varför vi svettas, kunna ge exempel på hur värme kan spridas, känna till något ämne som leder värme bra respektive dåligt och att veta vad isolera betyder. I torsdags experimenterade vi lite med varm och kall luft i en pet-flaska och en ballong. Be gärna era barn berätta vad som hände.

I engelska jobbar ni nu med frukost- och köksord. Klassen har fått några ord/fraser i läxa till onsdag i nästa vecka.

I matte fortsätter vi med division och har nu lärt oss en skriftlig räknemetod – kort division. Matteläxan till nästa fredag innehåller några repetitionsuppgifter för att metoden ska sätta sig ordentligt. Eftersom jag vet att många av er föräldrar fick lära er andra typer av skriftliga metoder för division i skolan, så kan jag tipsa om två videoklipp där metoden förklaras på ett bra sätt. Ni kan ju självklart även be era barn förklara metoden för er. Vi har nämligen pratat om studieteknik på mentorstiden idag och då fick vi lära oss att det man får förklara för någon annan minns man speciellt bra!
https://youtu.be/FAVHWsE52BQ
https://youtu.be/QosFLJI9Gvc

Till sist vill jag också berätta att det uppstod ett bråk mellan två elever i klassen igår och jag vet att flera av klasskompisarna har upplevt det som obehagligt. Vi har därför pratat om händelsen i klassen idag på morgonen och det blev ett bra samtal med många kloka tankar. Jag vill även informera om att vi fortsätter följa upp händelsen enligt skolans rutiner vid misstanke om kränkande behandling.

På måndag är det dags för klassen att tacka sina nuvarande hemgrupper för ett gott samarbete och byta platser för sista gången den här terminen. Det blir spännande att se vilka de nya gruppnamnen blir!

 Läxor mm till vecka 46
Måndag 15/11 Simning fm (ev. extra frukt/macka och vattenflaska)
Läxhjälp 14.15
Tisdag 16/11 Idrott
Onsdag 17/11 Simning fm (ev. extra frukt/macka och vattenflaska)

Eng – glosor/fraser ”Breakfast” (se kopia nedan)

Läxhjälp 14.15

Torsdag 18/11 Studiedag
Fredag 12/11 Ma-stencil kort division (se kopia nedan)
 

Planerade aktiviteter mm

 

Vecka 41-47 Simning måndag och onsdag fm
Torsdag 18/11 Studiedag
Måndag 29/11 Besök på huvudbiblioteket ”Professor Hjärnstråle” fm (cykel+hjälm)
Torsdag 2/12 Besök på Vetenskapskapshuset i Markaryd
Måndag 20/12 Temadag: Internationella dagen för mänsklig solidaritet
Tisdag 21/12 Julavslutning

Download (PDF, 67KB)

Download (DOCX, 3.39MB)

Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *