4a, Veckans info 211119

Vi har nu bytt platser och de nya hemgrupperna har fått hitta på nya gruppnamn och ramsor. Den här gången var temat vinter. Som vanligt var eleverna väldigt kreativa! Numera heter grupperna: Snönissarna, De knäckiga karamellerna, Skumtomtarna, Pepparkaksgubbarna och Tomtenissarna.

Den här veckan har vi börjat läsa en ny gemensam bok. Boken heter Syltmackor & oturslivet och är skriven av Anna Ehring. Vi har studerat framsida och baksida tillsammans och försökt gissa oss till vad boken kommer att handla om och även läst de första tre kapitlen högt i klassen. Vi har sammanfattat vad vi fått veta tillsammans. Boken handlar om Nisse Berg 11 år som bor tillsammans med sin pappa och lillebror Nodi i Bagarmossen. Nisse har även ett husdjur, en ödla som heter Harry, som han fått av sin mamma innan hon dog.  Till nästa vecka ska klassen läsa s. 30-54 och göra uppgifter i läsloggen. De har fått olika uppgifter i sina hemgrupper. Det betyder att en elev har fått i uppgift att sammanfatta innehållet (cowboyen), en elev ska reda ut svåra ord/begrepp (detektiven), en elev ska förutspå vad som kommer att hända längre fram (spågumman) och en elev ska beskriva sina inre bilder av någon händelse i avsnittet (konstnären). Uppgift 2 som står på läxan stryker vi, den tillhör en sida längre fram i boken. Alla elever har klistrat in sin läsläxa i läsloggen. Här kommer ett förslag på hur man skulle kunna fördela arbetet med läsläxan över veckan (självklart gör man som man själv vill):

Läxa till vecka 47 (s.30-54)

Dag 1                                                        läs s. 30-38

Dag 2                                                         läs s. 39-46

Dag 3                                                         läs s.48-54

Dag 4                                                         Gör arbetsuppgifterna i läsloggen

Några elever har simning nästa vecka också, sedan är vi färdiga för den här gången. Eftersom många elever nu har klarat simningen har vi bestämt att det blir idrott som vanligt på torsdag denna vecka.

Måndagen den 29/11 kommer vi att besöka Älmhults bibliotek där vi ska få träffa professor Hjärnstråle och få lära oss mer om faktaböcker. Vi träffas vid busskuren på skolans framsida kl 08.00 och cyklar sedan gemensamt till biblioteket, där vi ska vara kl 08.30. Eleverna behöver alltså ha cyklar och hjälm med sig den dagen. Vi kommer att vara på biblioteket fram till cirka kl 10.00 och sedan tar vi oss tillbaka till skolan igen. Skulle någon ha problem med att ta med sig cykel till skolan behöver jag veta det senast onsdag nästa vecka så att vi kan ordna en lånecykel.

När vi är på biblioteket har eleverna möjlighet att skaffa ett lånekort. Villkoret är att vårdnadshavare fyller i ett lånekortsavtal, som de har fått med sig hem i läxmappen idag, och att eleven har med sig avtalet till biblioteket eller lämnar det till mentor före besöket.

Download (PDF, 159KB)

 Läxor mm till vecka 47
Måndag 22/11 Simning fm (ev. extra frukt/macka och vattenflaska)
Läxhjälp 14.15
Tisdag 23/11 Idrott
Onsdag 24/11 Simning fm (ev. extra frukt/macka och vattenflaska)
Läxhjälp 14.15
Sv – läsläxa s. 30-54 + uppgifter i läsloggen (se förslag på uppdelning av läxan ovan)
Torsdag 25/11 Idrott
Fredag 26/11 Ma– s.122 eller s.123 i matteboken (om man har bok som man får skriva i) eller på stencil/lösblad.
 

Planerade aktiviteter mm

 

Vecka 41-47 Simning måndag och onsdag fm
Måndag 29/11 Besök på huvudbiblioteket ”Professor Hjärnstråle” fm (cykel+hjälm)
Onsdag 1/12 Fy-prov ”Värme, kyla och väder”
Torsdag 2/12 Besök på Vetenskapskapshuset i Markaryd
Fredag 3/12 Ma-prov ”Division”
Måndag 20/12 Temadag: Internationella dagen för mänsklig solidaritet
Tisdag 21/12 Julavslutning

Download (DOCX, 17KB)

Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *