4c, Veckans info 2021-12-03

I onsdags började vi som sig bör den första december med att öppna en lucka i en kalender. Varje dag fram till jullovet öppnar vi Naturhistoriska museets kalender och en elev lottas att få en liten adventspresent och att ställa en gåta till klassen. Ibland är gåtan extra svår att knäcka, men med hjälp av lite ledtrådar går det oftast bra till slut.

Med advent kom också vintervädret och snön och eleverna har full fart på rasterna för att hinna utnyttja snön så mycket som möjligt. Från och med denna termin har skolan förbud mot snöbollskastning och det har lett till mer lek och trygghet och uppskattas av de flesta elever. Vill man åka pulka måste man ha med hjälm och pulkan ska lämnas ute när rasten är slut.

På idrottslektionerna har eleverna några lektioner tränat dans och igår stod det linedance på schemat.

Med anledning av att skolans elevråd 4-6 bjudit in Utbildningsnämndens ordförande till nästa elevråd, hade vi i onsdags ett klassråd där enda punkten handlade om skolans bibliotek. Eleverna fick i smågrupper diskutera frågorna Vad är bra med skolans bibliotek? Vad kan bli bättre? Vilka frågor vill ni ställa till Utbildningsnämndens ordförande? Det kom fram många kloka synpunkter och frågor som Swea och William kommer att framföra den 10 december.

I matten har vi denna veckan påbörjat terminens sista arbetsområde som handlar om negativa tal och diagram (se måldokument här på bloggen) och i so har vi idag haft den sista lektionen om Sveriges geografi. Nästa vecka börjar vi studera judendomen.

Eleverna har flera gånger tagit upp att de vill samla in pengar till en klassresa i årskurs sex och idag lovade jag dem att skriva om det här i veckobrevet.  Vi har ju inte haft något föräldramöte under denna termin så inga klassföräldrar är utsedda, men om det finns några som kan tänka sig detta uppdrag är jag tacksam. Vid intresse kan ni maila mig så samlar jag ihop era namn och informerar er och övriga föräldrar.

Läxor mm till v 49:

Måndag 6/12

Tisdag 7/12
Idrott inomhus

Onsdag 8/12
Sv: Läsläxa med uppgifter
Mu: Redovisning av låt och känslor

Torsdag 9/12:
Idrott inomhus
Pulkaåkning tillsammans med klassen för de som vill. Övriga leker annat utomhus.

Fredag 10/12:
Sv: Rättstavning E/Ä-ord

Planerade aktiviteter mm

Onsdag 8/12                                 Redovisning på musiken
Måndag 13/12                              Luciafirande i idrottshallen (endast elever)
Måndag 20/12                             Temadag: Internationella dagen för mänsklig solidaritet
Tisdag 21/12                                 Terminsavslutning; alla äter lunch innan skolan slutar
kl 12.30. Skolbussarna går kl 12.40.

Det här inlägget postades i 6c Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *