4a, Veckans info 211206

Vårt klassrum har blivit väldigt fint julpyntat av klassens mycket kreativa elever. I onsdags började vi även öppna vår adventskalender. Vi drar ett namn varje dag som får öppna luckan, gissa gåtan och får en liten present. Här ser ni några exempel på alla utsmyckningar.

Vårt besök på biblioteket i måndags gick toppenbra. Klassen skötte sig utmärkt och klarade alla utmaningar galant, men när vi skulle hjälpa professor Hjärnstråle att låsa upp hänglåsen så kärvade det ena låset och kistan gick tyvärr inte att få upp. Som tur var hade bibliotekspersonalen en reservplan. Alla elever fick varsin väldigt fin faktabok som tack för besöket.

På elevens val arbetade vi vidare med våra utmaningar i Mot nya höjder. Vi byggde en förenklad modell som skulle åskådliggöra den tajming som krävs när man ska skjuta iväg en rymdfarkost, för att få till en lyckad landning. Vår modell skulle föreställa ett försök till  landning på planeten Mars. Vi konstaterade att det inte var helt lätt att lyckas! Några elever gjorde en modell av den lilla robothelikoptern ”Ingenuity” som har skickats upp på Mars och som där har gjort den första flygningen någonsin i en annan planets atmosfär.

Tyvärr fick vi ju ställa in vår resa till Markaryd på grund av vädret, men snön ställde inte bara till besvär utan har även varit till stor glädje. Det är många rödkindade elever som kommit in från rasterna under veckan som gått. Det har varit full aktivitet med snöfotboll, pulkaåkning och bygge av diverse snökojor och liknande.

Nästa vecka påbörjar vi ett nytt arbetsområde i matte. Det handlar om negativa tal och diagram. I NO kommer vi att arbeta med kemi och arbetsområdet ”Vatten och luft”. Måldokumenten kan ni hitta här: http://kloxhult46.vibloggar.nu/category/4a-maldokument/

Vi har nu anmält ett klasslag till innebandyturneringen den 15 december ca kl 17.00. Två föräldrar har tagit på sig rollen som klassens lagledare, Karl-Henrik Wallerstein (Isaks pappa) och Askild Ström Olavesen (Liams pappa). Tack för att ni ställer upp! Info om turneringen hittar ni på bloggens första sida.

 Läxor mm till vecka 49
Måndag 6/12 Läxhjälp 14.15
Tisdag 7/12 Idrott
Onsdag 8/12 Läxhjälp 14.15
Sv – läsläxa s. 86-109 + uppgifter i läsloggen (se förslag på uppdelning av läxan i läsloggen)
Eng – välj minst sex av fraserna (stencil ”My day”) träna på att kunna översätta, uttala och skriva.
Torsdag 9/12 SO – s. 204-206
Idrott
Fredag 10/12
 

Planerade aktiviteter mm

 

Måndag 13/12 Lucia i idrottshallen (endast för eleverna)
Måndag 20/12 Temadag: Internationella dagen för mänsklig solidaritet
Tisdag 21/12 Julavslutning

 

Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *