4c, veckans info 2022-01-14

I tisdags var klassen på ett mycket uppskattat besök på Vetenskapshuset i Markaryd och det kan ni läsa mer om här på bloggen, http://kloxhult46.vibloggar.nu/2022/01/12/4c-pa-besok-i-vetenskapshuset-i-markaryd/.

I svenska kommer vi nu att ha instruerande text som det genomgående temat och målen är publicerade här på bloggen http://kloxhult46.vibloggar.nu/2022/01/14/4c-maldokument-instruerande-text/.

Eleverna har i matematiken fortsatt jobba med kapitel 4 i matteboken och har lärt sig att bilda uttryck, skriva bokstäver i uttryck samt algebraiska uttryck och värde. Läxa till nästa vecka handlar om algebraiska uttryck.

Kamar hälsar att på onsdag och torsdag i vecka 4 kommer eleverna att ha test i engelska. Nästa vecka kommer de att jobba med blandade övningar som en extra repetition inför dessa. Testet består av olika delar som lucktexter, korsord, hörförståelse och en liten text ska skrivas. De som vill eller känner att de behöver träna extra kan läsa de olika texterna i läroboken från kapitel 1-10, repetera tillhörande glosor, repetera att skriva siffrorna 0 till 20, träna grammatikövningarna i workbook som handlar om am, is, are, like, likes, has got, have got, can och can’t, djurnamn, färger, mat, familjenamn, möbler och i vilket rum de finns.

Läsläxan till nästa vecka består av ett recept med tillhörande frågor av olika svårighetsgrad. Eftersom jag har läsloggarna hemma får eleverna skriva svar på ett löspapper och fästa ihop med frågorna. Tänk extra på att ta det lugnt, stor bokstav på rätt ställe, skiljetecken, stavning och att svara med hela meningar.

När det gäller läxor och test upplevde vi en liten tendens till slarv och att vissa elever glömde göra vissa saker i slutet av förra terminen. Det är viktigt att alla läxor görs noggrant och lämnas in i tid. Det är också viktigt både när det gäller läxor och test att börja i tid och att repetera flera gånger, speciellt om det är något som är svårt. När det gäller saker man skriver hemma för att lämna in kan det vara bra att läsa igenom en gång extra och kolla att det går att läsa vad man skrivit, att man stavat rätt, att man använt skiljetecken på rätt ställe och att det är stor bokstav i början på meningar och på de ord det ska vara och inte någon annan stans. Är man frånvarande när en läxa ska lämnas in eller om man missar ett läxförhör/test så får man göra det så fort man är tillbaka i skolan. Det gäller samtliga ämnen.

Från och med nästa vecka kommer klassen att ha lite extra rörelse på schemat då klassen är anmäld att delta i DigiPuls som är ett projekt som drivs av Region Kronoberg och vars främsta mål är att inspirera unga till fysisk aktivitet och rörelse med hjälp av digital teknik. Om vi samlar tillräckligt många poäng och det finns tider kvar har vi möjlighet att få besöka den aktiva utställningen DigiPuls där man kan få prova en massa roliga aktiviteter.

Läxor mm till v 3
Måndag 17/1

Tisdag 18/1
Idrott inomhus

Onsdag 19/1
Sv: Läsläxa – text med frågor

Torsdag 20/1
Idrott inomhus

Fredag 21/1
Ma: papper med algebraiska uttryck (länk till papperet finns nedan)

Planerat framåt
Onsdag 26/1: Test engelska (se ovan)
Torsdag 27/1: Test engelska (se ovan)

Kopia av matteläxan

Download (PDF, 108KB)

 

Det här inlägget postades i 6c Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *