4a, Veckans info 220204

Veckans “Grej of the day” handlade om Estonia. Nästa veckas ledtråd är: Sömmerska som förblev sittande.

Den här veckan har vi arbetat färdigt med de sista sidorna i kapitlet om “Tal i bråkform” och börjat repetera. Nästa vecka är det dags för prov på kapitlet. Därefter påbörjar vi nästa område som är “Tal i decimalform”.

Även i NO håller vi på att avsluta och repetera det vi lärt oss om vatten och luft. Vi kommer att göra ett avslutande test under nästa vecka och nästa arbetsområde blir teknik “Hållfasta och stabila konstruktioner”.

I engelska har vi den här veckan läst och lyssnat på två utdrag ur en skönlitterär text om “Maisie and the dolphin”. Ganska stor del av eleverna i klassen var sedan sugna på att läsa resten av berättelsen och valde att läsa hela boken. De fick sedan sammanfatta muntligt eller skriftligt vad de hade läst. Övningen visade att de hade verkligen hade förstått innehållet i texten bra. Nästa vecka fortsätter vi jobba med kapitel 14 “Harry’s day”. Nytt måldokument hittar ni här:

Download (DOCX, 183KB)

I svenska håller vi på att arbeta vidare med instruerande texter. Vi har studerat hur den typen av texter är uppbyggda och vad som är viktigt. Nästa vecka är det dags att visa sina kunskaper genom att skriva en egen instruerande text. Vi har även arbetat vidare med verb och tittat på några avsnitt av grammatikbolaget på UR play.

Patrik vill informera om följande när det gäller SO-undervisningen:
Nu kommer vi starta läsa historia och ett stort avsnitt om Medeltiden. Den tidsperiod som sträcker sig från 1050-1520. Eleverna kommer ha en läxa till varje torsdag under detta temat om Medeltiden. Förutom att lära sig om Sveriges historia är läxorna ett sätt att träna sin läsning och sin läsförståelse.

Läxor: (skulle torsdagslektionen försvinna så läser vi det till fredagen)
10 februari      sid 149-156     Krig i öster
17 februari      sid 157-165     Alla var katoliker
3 mars           sid 163-171     Lag och ordning
10 mars          sid 172-176     Digerdöden
17 mars          sid 180-187     Städerna växer fram
20 mars          sid 188-193     Vem ska bestämma över Sverige.

För de elever som är frånvarande kan jag skicka hem uppgifter på Teams. Ni hittar teams genom att logga in på Office365 med skolans mailadress: 11____@utb.almhult.se och ert vanlig lösenord som ni använder för att logga in på skolans dator.  I vänstra kanten hittar ni Teams-symbolen. Hittar ni inte uppgifterna där får ni höra av er. Vi kan också skicka hem material genom kompisar som bor nära. Fortsätt krya på er!


Läxor mm till vecka 6

Måndag 7/2
Grej of the day ledtråd: Sömmerska som förblev sittande

Tisdag 8/2
Idrott
NO-prov “Vatten och luft”

Onsdag 9/2
Sv – läsförståelse berättande text “Sköldpaddan och världens visdom”

Torsdag 10/2
Idrott
Ma-prov “Tal i bråkform”
SO- s. 149-156 medeltiden

Fredag 11/2
Ma – kopieringsunderlag 7b/9a (välj en av sidorna eller gör lite på båda)

Planerade aktiviteter mm

Tisdag 8/2
NO-prov “Vatten och luft”

Torsdag 10/2
Ma-prov “Tal i bråkform”

Vecka 8
Sportlov

Vecka 9
Nya hemgrupper

Onsdag 2/3
Besök på Ikea museum och Digipuls utställning

Onsdag 16/3
Studiedag

Vecka 15
Påsklov

Det här inlägget postades i 5a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *