4b, Veckans info 22-02-04

Hej,

Eftersom det fortfarande är en del sjukfrånvaro, både bland elever och personal så löser vi allt så gott vi kan. Under veckan har jag försökt varje lägga ut material och uppgifter på Teams, så att de som är hemma kan jobba ifatt om de känner att de orkar det.
För att logga in på teams behöver ni gå till https://www.almhult.se/link. Där klickar ni på Office (det orangea molnet) och loggar in med skolans mailadress (11___@utb.almhult.se) och lösenord som ni har när ni loggar in på skolans dator. I vänstra kanten på er Office365 hittar ni Teams om ni scrolla ner lite (ett blått T). Det kan hända att ni även där behöver logga in med samma uppgifter som ovan. Titta bland uppgifter. Där finns både veckans uppgifter och kommande läxor. Hör av er om ni har problem att logga in.

På matten har arbetet med bråk fortsatt. Fokus under vecka har varit att räkna ut del av antal. Nästa vecka är det dags för terminens första prov i matematik, på kapitel 1 i 4b-boken. För de som vill träna och repetera går det bara att titta igenom de uppgifter vi har jobbat med, testa några uppgifter på öva eller pröva, samt Vad har jag lärt mig? Är man osäker på något kan man ta hjälp av de filmade genomgångarna som finns på studentlitteratur. Nästa vecka kommer vi börja på kapitel 2 ”Tal i decimalform”.
Eleverna har fått två kopieringsunderlag i läxa. De behöver bara göra den ena sidan och de får själv välja vilken sida. De kan även välja att göra ungefär hälften av uppgifterna på båda.

I svenska fortsätter vi arbeta med instruerande texter. Under veckan har vi jobbat vidare med struktur, ämnesspecifika ord och att ge respons på instruerande texter. Nästa vecka kommer eleverna att få skriva egna instruerande texter. Under vecka har vi även jobbat vidare med substantiv, främst konkreta och abstrakta substantiv och läsförståelse.
Dessutom har vi besökt skolans bibliotek och lånat bänkbok, för att varje dag försöka läsa lite. Uppmuntra gärna till läsning även hemma.

Under lektionerna i so har arbetet med judendomen fortsatt. Nästa vecka kommer vi att gå igenom det sista, samt repetera inför kommande prov. Inför provet kan man träna på begreppen, sammanfattningen, samt de arbetsblad vi har jobbat med.

Tisdagen den 15 februari kommer jag, tillsammans med andra pedagoger på skolan, att rätta Nationella prov. På förmiddagen kommer fritids ha olika övningar och aktiviteter med klassen, på eftermiddagen är det lektioner som vanligt.
Däremot är provet i judendom flyttat från tisdagen till onsdagen den 16 februari.

På no:n har de gjort olika experiment. De har bland annat provat vilka ämnen som kan lösa sig i vatten, samt ”blomma i vatten”.
https://www.youtube.com/watch?v=5v7_N75g4rI

Jag har tidigare nämnt för er att vi har fått ett nytt schema. Den största förändringen är att klassen nu har engelska första lektionen tisdag, onsdag och torsdag. Jag har fått en digital kopia på schemat som jag delar. Eleverna har tidigare fått den i pappersversion.

Download (PDF, 14KB)

Under veckan har eleverna fått testa på inläsningstjänst. Där finns olika läromedel inlästa. Ni kommer in på det genom att gå till https://www.almhult.se/link. Där klickar på Inläsningstjänst (ILT) och loggar in med Skolfederation. Där loggar ni sedan in med skolans mailadress (11______@utb.almhult.se) och det lösenord som ni använder när ni loggar in på skolans dator. Därefter får man söka upp det läromedel man vill använda. I so använder vi SOS4 och i NO använder vi Koll på NO4. Hör av er om ni har problem att logga in.

Läxor till vecka 6

Måndag 7/2
Elevens val
Läxhjälp 14.15

Tisdag 8/2
So – begrepp 9 st
Idrott

Onsdag 9/2
Musik
Ma-läxa

Torsdag 10/2
Ma: prov kapitel 1
Eng: glosor
Idrott

Fredag 4/2
Slöjd
Sv: Läsförståelse ”Sköldpaddan och världens visdom

 

Kommande aktiviteter mm

Tisdag 8 februari                Begrepp, religion
Torsdag 10 februari            Ma-prov, kap 1 4b
Onsdag 16 februari             Prov Judendom – obs! Nytt datum
Vecka 8                                 Sportlov
Vecka 9                                 Nya hemgrupper
Torsdag 3 mars                   IKEA-museum och Digipuls
Onsdag 16 mars                  Studiedag
Vecka 15                               Påsklov

Veckans arbete, för dig som har varit hemma hela eller del av veckan.

Matematik – matematikboken kan man nå via www.studentlitteratur.se
4b-boken; s. s 6–7, 10–11, 14–15, 18–19, 22–23, 26–27, 30–31, 38–39
Arbetsblad i läxa

Svenska
Vi har jobbat vidare med substantiv, om abstrakta och konkreta substantiv. Vi har även gått igenom läxan i läsförståelse och pratat mer om kinesiska muren. Dessutom har vi jobbat med s. 86–90 i TLS-boken. Se kopior på teams.

Religion
Läsa om Riktningar, Vardag och högtid s. 212–219 i SOS4, svara på frågor s. 219, samt arbetsblad – se teams.
Begrepp – läxa

No
Läsa s. 64–71 i Koll på No 4, samt arbetsblad och experiment – se teams

 

Det här inlägget postades i 6b Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *