4c, Veckans info 2022-04-29

I matten har vi denna termin tränat lite extra på hur man löser textuppgifter och tydligt redovisar sina uträkningar och det har gett resultat, vilket tydligt märktes i måndags när det var prov. Så kul att se vilka framsteg alla elever gör!

Något annat som var både kul och imponerande var elevernas uppspelningar av pjäsen ”Hunden, tuppen och schakalen”. Eleverna var så duktiga, men också modiga som vågade spela teater inför hela klassen.

I tekniken har eleverna påbörjat ett uppdrag där storyline-familjerna ska tillverka en modell av en lekpark till sina husdjur. De ska försöka få med så många av de enkla maskinerna (hävstången, kilen, lutande planet, skruven, hjulet) som möjligt i sina lekredskap och även sträva efter att endast använda återvunnet material. Alla i grupperna ska dokumentera vilka maskiner de använder i lekparkerna och även beskriva hur de ska fungera enskilt. Detta ska sedan lämnas till Linda. Varje grupp har nu gjort en skiss över hur de tänker sig att lekparken ska se ut och de flesta har också börjat att bygga. Bedömningsmallen på uppgiften ser ut enligt följande:

Download (DOCX, 17KB)

På torsdag kommer vi att ge oss iväg på en utflykt till Digipulsutställningen vid handelsplatsen. Det är bra om eleverna kommer till skolan i idrottskläder, då det kommer att bli mycket fysiska aktiviteter på utställningen. Cykel och hjälm behöver man också ha med. Vill man kan man också ta med en liten fika. Vi kommer att få med oss lunch från skolan som vi äter i Digipuls lokaler. Den här gången har vi beställt baguetter, frukt och dricka, så att var och en av eleverna kan transportera sin egen mat i väskan när vi cyklar. Vi besöker Digipuls 10.00-11.30, sedan cyklar vi gemensamt tillbaka till skolan. Skulle någon ha svårt att ta med sig cykel till skolan eller av annan anledning behöver åka bil får ni maila mig (anette.nilsson2@almhult.se) senast onsdag, så löser vi det.

I so fortsätter vi med samhällskunskap, men kommer nu att jobba med ”Ekonomi” och kommer bland annat att lära oss vad ekonomi handlar om, vad pengar är, varför vi betalar skatt, vad kommuner, regioner och staten använder skattepengar till samt några skillnader mellan att leva i ett rikt eller fattigt land.

Läxor mm till v 18
Måndag 2/5

Tisdag 3/5
Idrott utomhus

Onsdag 4/5
Sv:
Läsläxa Bröderna Lejonhjärta

Torsdag 5/5
Ingen idrott
Eng: Glosor (se nedan)
Besök på Digipuls utställning (Cykel, hjälm, idrottskläder, ev fika)

Fredag: 6/5
Ma: Multiplikationstabell 5 (1-5)
Ma: Begreppsläxa: dubbelsidigt papper med geometriska begrepp man ska kunna förklara

 

Planerat framåt
5/5                 Besök på DigiPuls-utställningen
19/5               Teaterworkshop Bröderna Lejonhjärta
25/5               Skoljoggen
26/5               Kristi Himmelsfärds dag
27/5               Lovdag
2/6                 Kommunmästerskap friidrott
8/6                 Mångfaldsdag i naturen tillsammans med kommunens naturpedagog
10/6               Skolavslutning

Det här inlägget postades i 6c Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *