5a, Veckans info 220819

Hej!

Vilken härlig start vi har haft tillsammans i klassen! Trots att vi emellanåt har känt oss helt slut eftersom det har varit väldigt varmt och kvavt i klassrummet, har alla eleverna kämpat på så bra och verkligen gjort sitt bästa. Vi hälsar vår nya klasskompis Ignas varmt välkommen till vår klass och hoppas att han kommer att trivas hos oss!

I klassrummet fortsätter vi att sitta i grupper och vi startade upp onsdagen med en kooperativ övning där de alla grupper fick komma fram till ett gemensamt gruppnamn som skulle ha med kropp och hälsa att göra, eftersom vi kommer jobba med det under no-lektionerna. Vi gjorde även en gruppskylt och en gruppramsa/rörelse. Varje grupp har även fått välja ut en samarbetsfärdighet som man vill fokusera lite extra på att utveckla i just sin grupp. Därefter började vi jobba så smått i de olika ämnena.

I matte och svenska kommer en del screeningar att genomföras under terminens första veckor. Detta för att säkerställa att vi ska kunna stötta och hjälpa eleverna på bästa sätt.

I ämnet svenska kommer vi till en början jobba med argumenterande texter i alla former samt gemensam läsning med tillhörande uppgifter till boken Hjärnstark junior. Detta läsår kommer också mycket fokus ligga på stavning och skrivning, vilket bland annat kommer innebära diktamensläxor.

I matematiken börjar vi med huvudräkning, uppställning, ekvationer och prioriteringsregeln i de fyra räknesätten. I fredags gjorde vi ett multiplikationstest för att se hur mycket kunskaper som sitter kvar och hur mycket som försvunnit under sommaren. Träna gärna lite extra på multiplikationstabellerna om ni känner att de inte riktigt sitter i ryggmärgen än.

I so börjar terminen passande nog med ett arbetsområde kring politik och hur Sverige styrs.

När det gäller schemat så har vi inte längre någon tid i veckan för elevens val utan den tiden har fördelats till andra skolämnen. Det går fortfarande bra att komma ombytt till idrottskläder de dagar klassen har idrott, men det är även helt ok att byta om i omklädningsrummet före lektionen numera. Lunch äter eleverna lite senare i år, vid ca 11:40 varje dag. De som vill får gärna ha med sig en frukt, grönsak eller macka till förmiddagsrasten.

Föräldramöte kommer att hållas tisdag den 20 september, kl 17.30-19.00. Ytterligare information om innehåll kommer längre fram.

På måndagar och onsdagar erbjuder skolan precis som tidigare läxhjälp kl 14.15 – 15.00. Ingen föranmälan krävs och man behöver inte vara där hela passet.

Jag vill påminna om att fylla i och lämna tillbaka en ifylld personlapp så snart som möjligt, samt att all ledighet ska ansökas om i god tid. Den elektroniska blanketten finns på Skolportalen Älmhults kommun, https://www.almhult.se/forskolaskola/skolportalenlovledighetsjukfranvaro.1256.html. På Skolportalen fortsätter ni också att fylla i varje dag ert barn är frånvarande.

Precis som förra läsåret kommer all information som veckobrev och måldokument att publiceras här på bloggen.

Läxor mm vecka 34
Lämna in personblad och sommarlovsbingo

Måndag 22/8

Tisdag 23/8
Idrott utomhus

Onsdag 24/8

Torsdag 25/8
Idrott utomhus

Fredag 26/8
SO – s. 3-4 och 11-12

Kommande aktiviteter mm
14/9               Studiedag
20/9              Föräldramöte
v 44               Höstlov
17/11             Studiedag
v 47               Författarbesök

 

Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *