5b, Veckans info 2022-08-29

Hej!

Äntligen är vi igång och vilken härlig start vi fick på läsåret! Även om värmen ibland har gjort oss rejält varma och trötta har stämningen och arbetslusten varit god.
Under sommaren fick vi veta att Oliver tyvärr har flyttat från Älmhult. Vi önskar honom all lycka på hans nya skola! I oktober kommer vi få en ny klasskamrat, Lidiia.

I klassrummet fortsätter eleverna sitta i grupper och vi startade upp onsdagen med en kooperativ övning där grupperna fick komma fram till ett gemensamt gruppnamn som skulle ha med sommar att göra. Därefter började vi jobba så smått i de olika ämnena.

I matte och svenska har vi påbörjat och kommer att fortsätta med en hel del screeningar att under terminens första veckor. Detta för att säkerställa att vi ska kunna stötta och hjälpa eleverna på bästa sätt.

I ämnet svenska kommer vi till en början jobba med argumenterande texter i alla former samt gemensam läsning med tillhörande uppgifter till Kensukes rike. Detta läsår kommer också mycket fokus ligga på stavning och skrivning, vilket bland annat kommer innebära diktamensläxor.

I matematiken börjar vi med huvudräkning, uppställning, ekvationer och prioriteringsregeln i de fyra räknesätten. I torsdags testade vi hur mycket multiplikationskunskap som finns kvar och under sommaren har en del glömts bort, så om tid finns är ett tips att träna lite multiplikationstabeller.

I so börjar vi terminen passande nog med att lära oss om politik och hur Sverige styrs. I läxa, till onsdagen den 31 augusti, är det 14 begrepp inom området man ska kunna förklara.

När det gäller schemat så har vi inte längre någon tid i veckan för elevens val utan den tiden har fördelats till andra skolämnen. I no samt teknik har klassen fått en ny lärare, Ellinor Ek och på studiepasset kommer klassen träffa Albin Pålsson. De dagar, tisdagar och fredagar, får man komma ombytt till skolan. När det gäller lunchen ligger ca 11:45 varje dag, så vill man får man gärna ta med frukt eller macka till förmiddagsrasten.

Jag kan redan nu bjuda in till föräldramöte som kommer att hållas tisdagen den 20 september kl 17:30 till 19.00. Ytterligare inbjudan och information kommer.

På måndagar och onsdagar erbjuder skolan läxhjälp kl 14.15 – 15. Ingen föranmälan krävs och man behöver inte vara där hela passet.

Jag vill påminna om att fylla i och lämna tillbaka en ifylld personlapp så snart som möjligt samt att all ledighet ska ansökas i god tid. Den elektroniska blanketten finns på Skolportalen Älmhults kommun, https://www.almhult.se/forskolaskola/skolportalenlovledighetsjukfranvaro.1256.html. På Skolportalen fortsätter ni också att fylla i varje dag ert barn är frånvarande.

Precis som förra läsåret kommer all information som veckobrev och måldokument att publiceras här på bloggen.

Läxor mm vecka 34

Måndag 22/8

Tisdag 23/8
Idrott
utomhus

Onsdag 24/8

Torsdag 25/8

Fredag 26/8
Idrott
utomhus
Ma: arbetsblad  

Kommande aktiviteter mm
31/8        So-läxa, 14 begrepp (statsskick, monarki, monark, republik,
president, demokrati, diktatur, diktator, statschef, indirekt
(representativ) demokrati, direkt demokrati, representant,
folkomröstning, censur
14/9         Studiedag
20/9        Föräldramöte
v 44         Höstlov
17/11        Studiedag
v 47         Författarbesök

 

Det här inlägget postades i 6b Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *