5c, veckans info 2022-18-19

Hej!
Vilken härlig start vi har haft på läsåret! Trots att vi alla bitvis under veckan varit rejält varma och trötta har stämningen och arbetslusten varit god.

I klassrummet fortsätter eleverna sitta i grupper och vi startade upp onsdagen med en kooperativ övning där grupperna fick komma fram till ett gemensamt gruppnamn som skulle ha med kropp eller hälsa att göra, detta då de startar med det arbetsområdet i no. Därefter började vi jobba så smått i de olika ämnena.

I matte och svenska kommer en hel del screeningar att genomföras under terminens första veckor. Detta för att säkerställa att vi ska kunna stötta och hjälpa eleverna på bästa sätt.

I ämnet svenska kommer vi till en början jobba med argumenterande texter i alla former samt gemensam läsning med tillhörande uppgifter till boken Skuggan och det hemliga dokumentet. Detta läsår kommer också mycket fokus ligga på stavning och skrivning, vilket bland annat kommer innebära diktamensläxor.

I matematiken börjar vi med huvudräkning, uppställning, ekvationer och prioriteringsregeln i de fyra räknesätten. I torsdags testade vi hur mycket multiplikationskunskap som finns kvar och under sommaren har en del glömts bort, så om tid finns är ett tips att träna lite multiplikationstabeller.

I so börjar vi terminen passande nog med att lära oss om politik och hur Sverige styrs. I läxa till nästa fredag är det 10 begrepp inom området man ska kunna förklara.

När det gäller schemat har vi inte längre någon tid i veckan för elevens val utan den tiden har fördelats till andra skolämnen. I no samt teknik har klassen fått en ny lärare, Ellinor Ek. På torsdagar är det kort tid mellan mattelektionen och idrotten så mitt förslag för är att komma ombytt med idrottskläder redan på morgonen dessa dagar. När det gäller lunchen ligger den ca 11:50 varje dag, så vill man får man gärna ta med frukt eller macka till förmiddagsrasten.

Jag kan redan nu bjuda in till föräldramöte som kommer att hållas tisdagen den 20 september kl 17:30 till 19.00. Ytterligare inbjudan och information kommer.

På måndagar och onsdagar erbjuder skolan läxhjälp kl 14.15 – 15. Ingen föranmälan krävs och man behöver inte vara där hela passet.

Jag vill påminna om att fylla i och lämna tillbaka en ifylld personlapp så snart som möjligt samt att all ledighet ska ansökas i god tid. Den elektroniska blanketten finns på Skolportalen Älmhults kommun, https://www.almhult.se/forskolaskola/skolportalenlovledighetsjukfranvaro.1256.html. På Skolportalen fortsätter ni också att fylla i varje dag ert barn är frånvarande.

Precis som förra läsåret kommer all information som veckobrev och måldokument att publiceras här på bloggen.

Läxor mm vecka 34
Måndag 22/8
Läxhjälp 14.15

Tisdag 23/8
Idrott utomhus

Onsdag 24/8
Läxhjälp 14.15

Torsdag 25/8
Idrott utomhus (kom gärna ombytt på morgonen)

Fredag 26/8
So:
Kunna förklara begreppen demokrati, diktatur, majoritet, minoritet, representativ demokrati, direkt demokrati, yttrandefrihet, monarki, republik, statschef

Kommande aktiviteter mm
14/9               Studiedag
20/9               Föräldramöte
v 44               Höstlov
17/11             Studiedag
v 47               Författarbesök

Det här inlägget postades i 6c Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *