5c, Veckans info 2022-08-26

Den här veckan har vi haft betydligt bättre temperatur och luft i klassrummet. Skönt! Veckan har gått mycket bra och det märks att klassen nu går i femman och känner till alla rutiner väl. Allt flyter på väldigt smidigt och de jobbar verkligen fantastisk bra!

I so fortsätter vi lära oss om hur Sverige styrs och denna vecka har vi börjat träna på att lära oss riksdagens partier, deras partiledare/språkrör samt partisymbol. Detta kommer också att bli läxa till fredag den 9/9, så att alla har gott om tid att repetera och träna hemma.

Som jag skrev i förra veckobrevet har vi nu börjat med diktamensläxa. Det innebär att i skolan jobbar vi med stavning och olika stavningsregler och sedan kommer eleverna få hem en text där ett antal ord hör ihop med det vi tränar extra på. Texten är inklistrad i en skrivbok och hemma ska eleverna skriva av texten så snyggt som möjligt och på så sätt tränas även handstilen. Vi har pratat om att tänka på höjden på bokstäverna, vilka som ska skrivas under linjen osv. Eleverna ska också träna på att stava hela texten och i skolan kommer jag sedan att läsa texten högt och eleverna skriver den.

Vi fortsätter också att testa multiplikationstabellerna och låter eleverna skriva ner tiden för att de ska bli medvetna om sin egen utveckling. Det är viktigt att eleverna lär sig multiplikationstabellerna utantill, med tanke på matematikundervisningen från årskurs 5 och framåt då det kommer att krävas goda kunskaper i multiplikation för att kunna förkorta och förlänga tal. Därför lönar det sig att träna lite extra.

I går fick eleverna med sig ett brev hem om HPV-vaccinering och detta ska lämnas tillbaka till skolan snarast, dock senast den 2 september.

Läxor mm vecka 35
Måndag 29/8
Läxhjälp 14.15

Tisdag 30/8
Idrott
utomhus

Onsdag 31/8
Sv:
Diktamen ”Sommarlov”
Läxhjälp 14.15

Torsdag 1/9
Eng: Väderfraser (se nedan)
Idrott utomhus (kom gärna ombytt på morgonen)

Fredag 2/9
Ma:
Papper med multiplikationstabeller 6-9

Kommande aktiviteter mm
 9/9              So: Kunna riksdagens partier, partiledare samt partisymboler
14/9             Studiedag
20/9            Föräldramöte
v 44              Höstlov
17/11            Studiedag
v 47              Författarbesök

Download (PDF, 178KB)

Det här inlägget postades i 5c Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.