5a, Veckans info 220826

Den här veckan har vi haft betydligt bättre temperatur och luft i klassrummet. Skönt! Veckan har gått mycket bra och det märks att klassen nu går i femman och känner till alla rutiner väl. Allt flyter på väldigt smidigt och de jobbar verkligen fantastisk bra!

Alla elever har fått med sig ett brev hem från skolsköterskan gällande vaccin mot HPV-virus . Läs igenom informationen och fyll i formuläret om ni önskar vaccination. Lappen lämnas till mentor senast på fredag 2/9.

Vi fortsätter att testa multiplikationstabellerna i matte och ni kan se ert barns resultat på IST. Det är mycket viktigt att eleverna lär sig multiplikationstabellerna utantill, med tanke på matematikundervisningen från årskurs 5 och framåt. Då det kommer att krävas goda kunskaper i multiplikationstabellerna för att kunna förkorta och förlänga tal. Därför lönar det sig att träna lite extra på multiplikationstabellerna. Denna vecka repeterar vi 6ans tabell.

I svenska kommer klassen framöver få diktamensläxa. Det innebär att vi tränar på en speciell stavningsregel i skolan. Eleverna får sedan en text som innehåller ca 10 olika ord med aktuell stavningsregel. De ska skriva av hela texten hemma i sin skrivbok och då samtidigt träna på att skriva med en snygg handstil. De ska även träna stavningen med särskilt fokus på de fetmarkerade orden.  I skolan pratar vi om att bokstäverna ska vila på linjen, hur de ska formas, att vissa bokstäver ska ha lång stapel och att vissa ska gå “ner i källaren” etc. Den här veckan har vi inte hunnit med att gå igenom någon stavningsregel eftersom vi gjorde färdigt vårt screeningtest istället. Därför blir det ingen diktamensläxa förrän nästa vecka.

Läxor mm vecka 35

Måndag 29/8
Utlottning Sommarlovsbingo

Tisdag 30/8
Idrott utomhus
Ma- tabell 6 eller kopieringsunderlag 1a/1b

Onsdag 31/8
Eng – väderord (se nedan)

Torsdag 1/9
NO – s. 24-25 + anteckningar (Kunna fakta om näringsämnen och matspjälkningssystemet)

Fredag 2/9

Idrott utomhus

Lämna in lapp om vaccinering

Kommande aktiviteter mm
14/9               Studiedag
20/9              Föräldramöte
27/9               Vaccinering HPV
v 44               Höstlov
17/11             Studiedag
v 47               Författarbesök

Download (PDF, 178KB)

Det här inlägget postades i 5a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.