5B, Veckans info 2022-08-26

Hej,

Den här veckan har vi haft betydligt bättre temperatur och luft i klassrummet. Skönt! Veckan har gått mycket bra och det märks att klassen nu går i femman och känner till alla rutiner väl. Allt flyter på väldigt smidigt och de jobbar verkligen fantastisk bra!

I måndags började vi läsa en gemensam bok. Denna gång blev det Kensukes rike. Boken är en robinsonad och handlar om en Michel som tillsammans med sin hund ramlar över bord från familjens segelbåt.
I svenska kommer klassen framöver få diktamensläxa. Det innebär att vi tränar på en speciell stavningsregel i skolan. Eleverna får sedan en text som innehåller ca 10 olika ord med aktuell stavningsregel. De ska skriva av hela texten hemma i sin skrivbok och då samtidigt träna på att skriva med en snygg handstil. De ska även träna stavningen med särskilt fokus på de fetmarkerade orden.  I skolan pratar vi om att bokstäverna ska vila på linjen, hur de ska formas, att vissa bokstäver ska ha lång stapel och att vissa ska gå “ner i källaren” etc. Den här veckan har vi inte hunnit med att gå igenom någon stavningsregel eftersom vi gjorde färdigt vårt screeningtest istället. Därför blir det ingen diktamensläxa förrän nästa vecka.

Vi fortsätter att testa multiplikationstabell och ni kan se ert barns resultat på IST. Vi låter eleverna skriva ner tiden för att de ska bli medvetna om sin egen utveckling. Det är mycket viktigt att eleverna lär sig multiplikationstabellerna utantill, med tanke på matematikundervisningen från årskurs och framåt. Då det kommer att krävas goda kunskaper i multiplikationstabellerna för att kunna förkorta och förlänga tal. Därför lönar det sig att träna lite extra på multiplikationstabellerna.

I so har vi jobbat vidare med våra partier, partiledare/språkrör, partisymboler och något som varje parti tycker är viktigt. Vi har även gjort en folder och detta kommer eleverna att ha i läxa till fredagen den 9 september.

Alla elever har fått med sig ett brev hem från skolsköterskan gällande vaccin mot HPV-virus . Läs igenom informationen och fyll i formuläret om ni önskar vaccination. Lappen lämnas till mentor senast på fredag 2/9.

Läxor mm vecka 35

Måndag 29/8

Tisdag 30/8
Idrott
utomhus

Onsdag 31/8
Eng –
fraser om väder
So – begrepp (statsskick, monarki, monark, republik,
president, demokrati, diktatur, diktator, statschef, indirekt
(representativ) demokrati, direkt demokrati, representant,
folkomröstning, censur)

Torsdag 1/9

Fredag 2/9
Idrott
utomhus
Sv: diktamen ”Sommarlov”  

Kommande aktiviteter mm

31/8               So-läxa, 14 begrepp (statsskick, monarki, monark, republik,
president, demokrati, diktatur, diktator, statschef, indirekt
(representativ) demokrati, direkt demokrati, representant,
folkomröstning, censur
2/9                 Sv-läxa, diktamen ”Sommarlov”
9/9                 So-läxa, kunna partier, symboler, partiledare/språkrör
14/9               Studiedag
20/9               Föräldramöte
v 44               Höstlov
17/11             Studiedag
v 47               Författarbesök

Download (PDF, 178KB)

 

 

 

 

Det här inlägget postades i 5b Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.