5a, Veckans info 220902

Den här veckan har vi haft klassråd. Vi tackade våra tidigare elevrådsrepresentanter, Ines och Olof, som gjorde ett strålande arbete i åk 4. De nya strålande representanterna för åk 5 blev Katya och Erik.

Sedan skolstarten har vi haft lite bekymmer vid några av våra cykelställ. Några elevers cyklar har fått sina däck tömda på luft, samt annan form av skadegörelse. Vi har pratat om detta i klasserna och önskar att även ni för ett samtal om detta med era barn.

I veckan gjorde vi det sista screeningtestet för den här omgången. Det handlade om läsförståelse. Klassen arbetade mycket bra och koncentrerat under 35 minuter.  Nu inväntar vi resultaten och hoppas på att vi kan se en tydligt utveckling sedan förra årets tester. Mer information och återkoppling kommer när rättningen är klar.

Vi har även haft ett läxförhör i engelska och ett förhör i biologi. Jag lägger ut resultaten i IST. När det gäller båda dessa ämnen så kan förhören ses som delavstämningar och ge en uppfattning om vad som krävs av eleverna, men eleverna kommer givetvis få fler chanser att visa sina kunskaper under tiden vi arbetar med det aktuella arbetsområdet. Även den muntliga kunskapen de visar under lektionerna är viktig och finns med i bedömningen i slutet av arbetsområdet.

Nästa vecka kommer vi att ha “Grej of the day” på måndag morgon. Ledtråden är: Rövarkulan och Bergakungens sal.

Läxor mm vecka 36

Måndag 5/9
Gotd ledtråd: Rövarkulan och Bergakungens sal

Tisdag 6/9
Idrott utomhus
Ma- tabell 7 samt repetition av tabell 6 eller kopieringsunderlag 5a/6

Onsdag 7/9
Eng – numbers (stencil se nedan)

Torsdag 8/9

Fredag 9/9
Sv: stavning (tio ord med konsonantmöte, se nedan)
SO: s. 5-10
Idrott utomhus

Kommande aktiviteter mm
14/9               Studiedag
20/9              Föräldramöte
27/9               Vaccinering HPV
v 44               Höstlov
17/11             Studiedag
v 47               Författarbesök

Svenska stavningsläxa:

  1. tälta
  2. strand
  3. sagt
  4. utsikt
  5. vakt
  6. elden
  7. friskt
  8. bark
  9. tälja
  10. kvistar

Engelska:

Download (PDF, 73KB)

 

Det här inlägget postades i 5a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.