5c, Veckans info 2022-09-15

Valrörelsen i Sverige är slut, men nu börjar den på riktigt i klass 5c. Eleverna har som slutkläm på området Politik fått i uppgift att i grupp bilda ett politiskt parti och komma på tre valfrågor som partiet vill driva. De ska också tillverka en intresseväckande valaffisch och skriva ett valmanifest där de ska berätta mer utförligt om hur deras parti tänker och tycker om de tre viktiga frågorna. För att bli godkända ska de förutom att göra de beslutade uppgifterna samarbeta med varandra i demokratiska former där hänsyn tas till alla och alla får göra sin röst hörd. När allt är klart ska partierna visa upp sina valaffischer och berätta om sitt valmanifest för sina klasskamrater. Respektive partiledare kommer också att få debattera och samtliga i partiet kommer att få skriva en argumenterande text om en valfråga. På så sätt knyter vi ihop detta med det vi lärt oss om argumenterande texter på svensklektionerna. Det ska bli spännande att se allas slutresultat. Här är några bilder på de olika partierna:

Den här veckan avslutade vi första kapitlet i matteboken och klassen har idag haft sitt första matteprov för terminen. Nästa område handlar om tal i bråkform. Jag vill också berömma alla som tragglat multiplikationstabellerna hemma. Vilken skillnad det har gjort! Det är så många som har blivit så mycket säkrare nu. Vi kommer dock fortsätta att testa multiplikationstabellerna i skolan för att de verkligen ska bli befästa, så därför är nästa veckas matteläxa multiplikationstal.

Ellinor, läraren i no, hälsar att det blir prov i biologi och området kroppen den 28/9. Det man ska kunna är de mål som står i måldokumentet här på bloggen, https://kloxhult46.vibloggar.nu/2022/08/16/5abc-mal-i-biologi-kropp-och-halsa/. Vill man repetera och öva extra hemma är det lektionsanteckningarna, s 24-41 i läroboken, två lösblad samt instuderingsfrågor som gäller. Instuderingsfrågorna ska ses som hjälp till det viktigaste.

 Läxor mm vecka 38
Måndag 19/9
Läxhjälp 14.15

Tisdag 20/9
Idrott
utomhus
Föräldramöte kl 18

Onsdag 21/9
Sv:
Läsförståelse (Fullständiga/självständiga meningar)

Torsdag 22/9
Eng: läsa och översätta texten, kapital 4:The leopard and The lighthouse, och kunna glosor muntligt
Idrott utomhus (Kom gärna ombytt på morgonen)

Fredag 23/9
Ma:
Multiplikationspapper
So: Test riksdag och regering

Kommande aktiviteter mm
20/9               Föräldramöte
23/9               Test riksdag och regering
27/9               Vaccination HPV
28/9               Prov biologi ”Kroppen”
5/10               Vetenskapshuset Markaryd
6/10               Besök av bibliotekarier som ger boktips
28/10             Första hjälpen-dag
v 44               Höstlov
17/11             Studiedag
v 47               Författarbesök

 

Det här inlägget postades i 6c Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *