5b, Veckans info 2022-09-23

Hej,

Först vill jag tacka alla er föräldrar som kom till föräldramötet. Äntligen var det möjligt att träffas igen. Vilka bra diskussioner och vilket samarbetet det blev under de olika kooperativa övningarna. Det var härligt att kunna följa era diskussioner! På onsdagen fick eleverna ta del av era gruppnamn, vilket de tyckte var kul. De tyckte även att det var spännande att ta del av det som hade diskuterats. Inom vissa områden höll de inte med er (skärmtid), medan inom vissa blev de mycket glada (klasskassa/klassresa). Här kan ni som inte kunde komma ta del av en liten del av det som diskuterades.

Under veckan har vi startat upp ett den sista delen på området Politik, dvs att i grupp bilda ett politiskt parti och komma på 2-4 huvudfrågor som partiet vill driva. Under arbetet ska de skapa en valaffisch, som ska väcka ett intresse för partiet. Det har därför blivit en hel del diskussioner. De har praktiskt fått visa att de kan samarbeta med varandra i demokratiska former, tar hänsyn till de andra samt att allas röster är lika mycket värda.

Påminner om att det är dags för vaccination på tisdag förmiddag nästa vecka.

Idrottslärare Micke hälsar att klassen kommer att ha idrott inomhus från och med nästa vecka.

Jag har lagt upp elevernas engelskglosor på https://glosor.eu Det är en webbsida där man digitalt kan träna på glosorna, på lite olika sätt. Det kan bland annat vara genom att välja rätt ord, skriva orden (både på engelska och svenska), memory, para ihop. När de kommer till sidan skriver de i sökrutan camillaring och kommer då hitta kommande veckas glosor. https://glosor.eu/ovning/v-39-vocabulary-ch-5.11122144.html 

Fredag 30/9 kommer klassen att ha vikarie (Axel) under mina lektioner, eftersom jag ska delta i en internationell lärarkonferens i Stockholm “Nobel Prize Teacher Summit”. Lärare från hela världen kommer få träffa olika Nobelpristagare och forskare.  Vi är fyra lärare från skolan som åker dit tillsammans. Deltagandet på konferensen är ett pris i en utlottning bland de som varit med i “Mot nya höjder-projektet”. Vi ser fram emot denna spännande upplevelse!

Ellinor, som undervisar klassen i no, hälsar att det blir prov i biologi och området är kroppen, onsdag v. 39 (28/9). Det man ska kunna är de mål som står i måldokumentet här på bloggen,
Nästa vecka kommer de få instuderingsfrågor att jobba med inför provet. Vill man börja träna inför provet är det s. 24–41 i Koll på No 5, 2 lösblad, anteckningar samt kommande instuderingsfrågor. Instuderingsfrågorna ska ses som hjälp till det viktigaste.

Läxor mm till vecka 39

Måndag 26/9
TL
– Tyra

Tisdag 27/9
Vaccination kl 8-12
Idrott inomhus

Onsdag 28/9
Eng
– glosor kap 5 (se nedan)
No – biologiprov

Torsdag 29/9
Bild

Fredag 30/9
Sv
– “Jag ska flytta”


Kommande aktiviteter mm

27/9               HPV-vaccination
28/9               No/biologi – prov
28/10             Första hjälpen-dag
v 44                Höstlov
9/11                Vetenskapshuset i Markaryd
17/11              Studiedag
v 47                Författarbesök

Download (PDF, 50KB)

Det här inlägget postades i 6b Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *