5a, Veckans info 221028

Vilken härlig dag det blev så här innan höstlovet med vårt Första hjälpen-tema. Nu är alla 5:orna väl förberedda att kunna agera om det skulle behövas och vi kan känna oss riktigt trygga här på skolan! Ett särskilt inlägg kring dagen kommer på bloggens första sida.

Veckan efter höstlovet kommer vi att ha ett delprov i engelska, kap 1-8. Den här gången kommer vi att testa elevernas skriftliga förmåga (förmåga att kunna skriva en kort sammanhängande text och göra sig förstådd) samt ordkunskap och grammatikkunskap. Om man vill träna inför provet kan man repetera ord för klädesplagg (workbook s. 24) och kroppsdelar (workbook s. 25) samt grammatikreglerna för have/has (wb s. 8), s-form på verbet (wb s. 17), pluralformer (wb s. 27) samt framtid (I’m going to…. wb s. 30). Det mesta känner ni igen från tidigare läxor.  Jag har även lagt in ett uppdrag på studentlitteratur.se där eleverna kan gå in och repetera digitalt om de vill.

På torsdag den 10/11 åker klassen till Vetenskapshuset i Markaryd på förmiddagen. Bussen hämtar oss kl 8.00 utanför skolan och vi är tillbaka igen efter lunch. Vi har beställt baguetter, dricka och frukt som vi äter i Markaryd innan vi åker tillbaka. Eleverna får  ha med sig en fika/frukt om de vill. På eftermiddagen arbetar vi enligt schemat.

Klassen har fått låna två böcker var på skolans bibliotek under veckan (de som ville) och jag har skickat med alla ett Zombieläsbingo hem över lovet. De har fått i uppdrag att utmana någon i familjen, för att se vem som kan kryssa flest bingorutor. För att få kryssa en ruta måste man läsa 10-15 minuter i samband med varje uppdrag.

En inbjudan till utvecklingssamtal kommer till er via mail senare idag.

Önskar alla elever ett härligt höstlov!

Läxor mm vecka 45

Måndag 7/11
Läxhjälp 14.15

Tisdag 8/11
Idrott

Onsdag 9/11
Eng-prov kap 1-8 – skriftlig förmåga, ordkunskap, grammatik (se mer info ovan)
Läxhjälp 14.15

Torsdag 10/11
Besök på Vetenskapshuset, Markaryd fm (Ta med fika/frukt)

Fredag 11/11
Idrott

Kommande aktiviteter mm
v 44               Höstlov
9/11               Eng-prov kap 1-8 (Skriftlig förmåga, ordkunskap, grammatik)
10/11             Besök på Vetenskapshuset, Markaryd
v 46-47         Utv samtal (inbjudan kommer via mail)
17/11             Studiedag
21/11              Författarbesök Katarina Genar

 

Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *