5b, Veckans info 2022-11-07

Hej,

Ibland blir det inte som man har tänkt sig, men pga sjukdom och saknad av laddningssladd kommer veckobrevet nu.

Veckan innan höstlovet avslutades med en härlig Första hjälpen-dag tillsammans med övriga 5:or. Nu är alla 5:orna väl förberedda att kunna agera om det skulle behövas och vi kan känna oss riktigt trygga här på skolan!

Veckan började med att likabehandlingsteamet på Klöxhultsskolan bjöd alla elever på frukt, musik och tända ljus. Det var en skön kontrast till det regn som strilade ner. Detta var en del av må bra-veckans aktiviteter.
Dagen fortsatte sedan med att vi skulle till Oasenklubben för att fortsätta jobba med trivsel och att må bra. Eleverna fick i grupp gestalta olika dilemma, som de även fick delge med en lösning. Dessa diskuterades sedan och om hur man kan göra för att hjälpa och stötta varandra.

På förmiddagen onsdag den 9/11 åker klassen till Vetenskapshuset i Markaryd. Bussen hämtar oss kl. 08.00, utanför skolan och vi är tillbaka efter lunch. Vi har beställt baguetter, dricka och frukt som vi äter i Markaryd innan vi åker tillbaka.
Eleverna får ha med sig en liten fika/frukt om de vill. På eftermiddagen arbetar vi enligt schema.

Tisdagen den 15 november kommer klassen ha ett delprov i engelska, kap 1-8. Den här gången testar vi elevernas skriftliga förmåga (förmåga att kunna skriva en kort sammanhängande text och göra sig förstådd) samt ordkunskap och grammatikkunskap. Om man vill träna inför provet kan man repetera ord för klädesplagg (workbook s. 24) och kroppsdelar (workbook s. 25) samt grammatikreglerna för have/has (workbok s. 8), s-form på verbet (workbook s. 17), pluralformer (workbook s. 27) samt framtid (I’m going to … workbook s. 30). Det mesta känner ni igen från tidigare läxor.

Läxor mm till vecka 45

Måndag 7/11
Läxhjälp 14.10

Tisdag 8/11
Idrott inomhus

Onsdag 9/11
Markaryd – Vetenskapshuset
Läxhjälp 14.10

Torsdag 10/11
Bild
Sv –
lämna läsbingo

Fredag 11/11
Idrott –
inne   

Kommande aktiviteter mm

9/11               Vetenskapshuset i Markaryd
15/11             Prov – Engelska
17/11             Studiedag
v 47               Författarbesök, Katarina Genar

Det här inlägget postades i 6b Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *