5c, Veckans info 2022-11-11

Veckan började med att klassen från skolans elevråd fick lite nya redskap att använda och leka med på rasterna. Bland annat har basketbollen använts flitigt i en lek som heter ”Bänken” och till och med jag har fräschat upp mina gamla förmågor när det gäller att hoppa långrep.

I svenska har vi börjat jobba med återberättande texter (se måldokument här på bloggen) och vi började med att träna på att formulera öppna och stängda frågor samt förbereda en intervju. Eleverna har fått välja mellan olika intervjuämnen, så en del kommer att genomföra intervjuer om ett yrke, några om hur det var när intervjupersonen var ung och slutligen ska någon ta reda på hur det var när den intervjuade gick i skolan. Intervjun kan redovisas antingen muntligt, med inspelat ljud eller filmad och ska vara klar fredag 30 november. Vi har också studerat olika tidningsartiklar och börjat lära oss hur man planerar och skriver en tidningsartikel.

I so är vi klara med geografi och har börjat på religion och kristendomen. (Se måldokument här https://kloxhult46.vibloggar.nu/2022/11/07/5c-mal-i-religion-kristendomen/).

I matten hade vi årets “krångligaste” lektion i veckan när vi tränade på att rita cirklar med en angiven radie med hjälp av passare. Som en elev sa “Om jag blir statsminister så är det första jag kommer att göra att förbjuda allt vad passare heter”.  Jag var i den stunden helt benägen att hålla med.

I onsdags hade klassen andra delen av engelskaprovet och denna gång var fokus på den skriftliga förmågan.

Vecka 48 är det dags för terminens utvecklingsmingel, se mer info på bloggens första sida.

Läxor mm till vecka 46
Måndag 14/11 
Läxhjälp 14.00

Tisdag 15/11
Idrott

Onsdag 16/11

Läxhjälp 14.00
Sv: Diktamensläxa, skriva hela texten hemma + träna stavning av ord med tj-ljud

Torsdag 17/11
Studiedag

Fredag 18/11
So: Sammanfatta en text om Jesus under tre givna rubriker

 

Kommande aktiviteter mm
17/11            Studiedag
21/11             Författarbesök Katarina Genar
25/11            Temadag “Plaster”
Vecka 48       Utvecklingsmingel (se info på bloggens första sida)
30/11             Intervjuer klara för redovisning
13/12             Lucia
14/12             Innebandydisco
21/12             Julavslutning 8.00-12.20 Ingen lunch serveras denna dag, men vi äter en gemensam grötfrukost med skinkmacka kl 10.15. (Bussar går hem ca 12.30)

 

 

 

Det här inlägget postades i 6c Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *