5a, Veckans info 221118

Idag har Jonas Rundgren, fritidspedagog, varit hos oss under förmiddagen. Han kommer fortsättningsvis följa klassen under både lektioner och raster på torsdags- och fredagsförmiddagarna terminen ut. Han kommer främst att ha fokus på de sociala relationerna, men självklart även hjälpa till med skolarbetet på lektionerna. I nästa vecka kommer han börja prata enskilt med varje elev för att lära känna alla lite bättre och för att eleverna ska få lära känna honom.

På måndag är det dags för vårt digitala författarbesök med Katarina Genar. Klassen har hunnit läsa ganska många böcker av henne vid det här laget och det ska bli roligt att få “träffa” henne. Alla grupper har förberett lite olika frågor till Katarina. Vi har tränat på att formulera öppna och stängda frågor som vi nyligen lärt oss.

Den 13 december kommer åk 5 att ha luciaframträdande i idrottshallen. Alla elever har fått önska om man vill vara lucia, tärna, stjärngosse, tomte eller pepparkaksfigur. Vi har dock bestämt ett maxantal för antalet tomtar och pepparkaksfigurer i luciatåget och kommer i början av nästa vecka att lotta vilka som får de “rollerna”. En lucia lottas också. Det är bra om ni så snart som möjligt kan undersöka om ni kan ordna luciakläder eller om ni behöver låna av skolan. Om det är någon som har lucialinnen att låna ut får ni gärna meddela även det.

Klädsel:
Tomtar
: Tomtekläder och luva
Lucia: Lucialinne och rött band i midjan (luciakrona med levande ljus och rött band tillhandahålls av skolan).
Tärnor: Lucialinne samt silverglitter i midja och hår (ljusmanschetter och levande ljus tillhandahålls av skolan).
Stjärngossar: Lucialinne, strut och stjärna.
Pepparkaksfigur: Bruna “pepparkakskläder”

Skolan har ett antal lucialinnen, stjärngossestrutar och stjärnor att låna ut till de som behöver.  Meddela så fort som möjligt om ni vill låna, så att vi kan inventera storlekar mm i god tid.

Vi kommer att öva luciasångerna i skolan, men eleverna behöver även träna hemma för att alla texter ska sitta ordentligt. De kommer att få varsitt uppkopierat texthäfte i nästa vecka. Alla texter och bakgrundsmusik att öva till hittar ni även på Nathanaels musikblogg: Musik på Klöxhult och Montessori.

Det kommer att arrangeras ett innebandydisco för eleverna i F-5 den 14 december. Mer information och anmälningsformulär hittar ni på bloggens första sida.

På fredag nästa vecka kommer vi ha temadag “Plaster” på förmiddagen för eleverna i åk 4-6. Eleverna delas in i blandade grupper och går runt på olika stationer. Som en förberedelse inför dagen vill vi att alla elever tar med sig ca 5 st olika ursköljda/rengjorda plastföremål (återvinningsmaterial). Vi vill gärna att man försöker ta plaster med olika färger, former och egenskaper t ex hårt, mjukt, elastiskt, böjbart. Lämna in återvinningsmaterialet senast torsdag i nästa vecka.

På måndag 28/11 kommer klassen ha no-prov på kapitlet om sinnena. De har fått repetitionsuppgifter i läxa till torsdag nästa vecka. I måldokumentet här på bloggen kan ni  hitta mer information kring vad man ska kunna. Under nästa vecka får eleverna även en sammanfattning av det viktigaste.

Läxor mm till vecka 47

Måndag 21/11
Författarbesök Katarina Genar
Utv samtal Lova, Ellie
Läxhjälp

Tisdag 22/11
Ma – gör klart veckans uppslag (s.138-139, 142-143,146-147)
Utv samtal Jack, Erik
Idrott

Onsdag 23/11
Utv samtal Liam, Svea AL, Isac L
Läxhjälp

Torsdag 24/11
NO – stencil “Har du koll på sinnena?” (Ta med NO-boken hem för att hitta svaren)
Eng – chapter 10 Träna på att läsa dialogen med bra uttal (lyssna på texten på studentlitteratur.se om du vill höra uttalet)
Utv samtal Katya, Theo, Max, Maja
Ta med 5 plastföremål med olika färg, form och egenskaper.

Fredag 25/11
Temadag “Plaster” fm (ingen idrott)
SO – s 71-76

21/11             Författarbesök Katarina Genar
Vecka 47      Utvecklingssamtal
25/11            Temadag “Plaster”
28/11            No-prov “Våra sinnen”
Vecka 48      Utvecklingsmingel (se info på bloggens första sida)
13/12             Lucia
14/12             Innebandydisco
21/12             Julavslutning 8.00-12.20 (Bussar går hem ca 12.30)

Download (PDF, 257KB)

Download (PDF, 236KB)

Det här inlägget postades i 5a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *