5c, veckans info 2022-11-18

På fredag har alla elever i åk 4-6 en temadag där de på olika stationer ska få lära sig om olika sorters plaster, plastens historia, olika återvinningssymboler och hur man återvinner plast samt bygga fordon och skapa mosaiktavlor av återvunnen plast. För att kunna genomföra detta önskar vi att alla senast torsdag tar med sig lite plast hemifrån. Tänk gärna på olika färger, former, hårt, mjukt böjbart osv. Det räcker med några saker, cirka fem (rena).

Som jag tidigare informerat om så är det klasserna i åk 5 som ansvarar för årets luciatåg. Det innebär att vi kommer att ha två framförande den 13/12, kl 9.00 för lågstadiet och kl 10.15 för mellanstadiet. På den senare föreställningen får även ni föräldrar komma.

Alla elever har fått önska om man vill vara lucia, tärna, stjärngosse, tomte eller pepparkaksfigur. I klassen har alla velat vara tärna eller stjärngosse. Någon har anmält sig till lucia och vi kommer i början av nästa vecka lotta vem som kommer att få den ”rollen”. Det är bra om ni så snart som möjligt kan undersöka om ni kan ordna luciakläder eller om ni behöver låna av skolan. Om det är någon som har lucialinnen att låna ut får ni gärna meddela även det.

Klädsel:
Lucia
: Lucialinne och rött band i midjan (luciakrona med levande ljus och rött band tillhandahålls av skolan).
Tärnor: Lucialinne samt silverglitter i midja och hår (ljusmanschetter och levande ljus tillhandahålls av skolan).
Stjärngossar: Lucialinne, strut och stjärna.

Vi kommer att öva luciasångerna i skolan, men eleverna behöver även träna hemma för att alla texter ska sitta ordentligt. På måndag kommer de att få varsitt uppkopierat texthäfte. Alla texter och bakgrundsmusik att öva till hittar ni även på Nathanaels musikblogg: Musik på Klöxhult och Montessori.

Vecka 48 är det dags för terminens utvecklingsmingel, se mer info på bloggens första sida.

Läxor mm till vecka 47
Måndag 21/11 
Läxhjälp 14.00
Digitalt författarbesök av Katarina Genar

Tisdag 22/11
Idrott

Onsdag 23/11

Läxhjälp 14.00
Sv: Rättstavning av ord med tj-ljud

Torsdag 24/11
Idrott
Eng: Glosor ( De som vill utmana sig kan träna på att skriva meningar där orden ingår).

Fredag 25/11
Temadag ”Plaster”.Ta med 5 plastföremål med olika färg, form och egenskaper.

 

Kommande aktiviteter mm
Vecka 48       Utvecklingsmingel (se info på bloggens första sida)
30/11             Intervjuer klara för redovisning
8/12              Matteprov kap ”Geometri”
13/12             Lucia
14/12             Prov kristendomen
14/12             Innebandydisco
21/12             Julavslutning 8.00-12.20 Ingen lunch serveras denna dag, men vi äter en gemensam grötfrukost med skinkmacka kl 10.15. (Bussar går hem ca 12.30)

 

Det här inlägget postades i 5c Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *