5a, Veckans info 221125

Under det digitala författarbesöket i måndags fick klassen en skrivuppgift av Katarina Genar som vi har påbörjat under veckan. Kul att kunna få lite tips av en riktig författare. Texterna blir riktigt bra. Vi kommer att mail alla våra texter till henne när vi är klara.

Eleverna har fått reda på vilken roll de har i luciatåget, d v s vilka som blivit lottade att få vara tomtar. Alla andra elever har rollen som stjärngosse eller tärna. Lucia blev Svea J i vår klass. Kom ihåg att meddela om ni vill låna luciakläder från skolan så snart som möjligt.

Idag hade vi temadag “Plaster” och i vårt klassrum tillverkades mosaiktavlor med tema havet. Hela klassrummet var tillslut som ett enda stort plasthav, men kreativiteten flödade för fullt. Några exempel kan ni se här nedan. På övriga stationer fick eleverna lära sig fakta om plaster, sortera plast och lära sig sorteringssymboler med hjälpa av ett memoryspel samt bygga en gummibandsbil. Förmiddagen avrundades med en film om plast.

På måndag nästa vecka har eleverna prov i No “Våra sinnen”. De har fått en sammanfattning av mig att läsa på inför provet (se nedan). Vi har repeterat i klassrummet  genom repetitionsfrågor och sant/falskt-övningar i axelparen.

I veckan har jag berättat för klassen att vi kommer att få en ny elev till nästa termin. Han kommer att besöka oss under förmiddagen den 9/12. Vi hälsar Adam välkommen till oss och hoppas att han ska trivas bra!

Jag önskar klassen all lycka till med försäljningen på julskyltningen på söndag!

Läxor mm till vecka 48

Måndag 28/11
No-prov “Våra sinnen”
Läxhjälp

Tisdag 29/11
Idrott

Onsdag 30/11
Läxhjälp

Torsdag 1/12

Fredag 2/12
Sv – läsförståelseuppgift, artikel om hundar (Jag glömde ta med elevernas skrivböcker idag, så de har fått ett lösblad att skriva svaren på istället.)
SO – s 77-81 och 91-93
Idrott

Planerade aktiviteter mm
28/11            No-prov “Våra sinnen”
Vecka 48      Utvecklingsmingel (se info på bloggens första sida)
7/12               Intervju färdig (uppgift i svenska)
8/12               Ma-prov “Geometri”
9/12               Besök av ny elev
13/12             Lucia- kl 9.00 samt kl 10.15
14/12             Innebandydisco
21/12             Julavslutning 8.00-12.20 (Bussar går hem ca 12.30)

Download (DOCX, 18KB)

Det här inlägget postades i 5a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *