5b, Veckans info 2022-11-26

Hej,

I måndags var det dags för det digitala författarbesöket med Katarina Genar. Hon både läste ur och berättade om sina böcker. Dessutom gav hon tips på hur man med hjälp av enkla medel kan göra sin text mer spännande. Tipset hon gav var att inte fundera för mycket på berättelsen, utan välja en plats och en huvudperson, som sedan får inspireras vidare i berättelsen. För att nå ett ytterligare djup i texten uppmanade hon oss att använda våra sinnen när man skriver om något. Detta var något eleverna kände igen, eftersom bildstöd för detta finns i klassrummet.
Dessutom gav Katarina oss en skrivuppgift där detta lyftes fram.

Veckan avslutades med vår gemensamma plastdag. Eleverna fick besöka tre av fyra olika stationer för att få lära sig mer fakta om plast, hur man sorterar plast, om olika sorteringssymboler, göra en mosaiktavla med återvunnen plast, samt bygga en gummibandsbil.
Innan lunch hann vi även med att titta på en film om plast och fundera över någon liten sak som man kan göra för att återvinna plasten. Förslagen var bland annat att sortera plasten rätt, ta med en tygpåse när man handlar och att inte slänga plast i naturen.

Som tidigare har informerats om kommer vi att öva luciasånger i skolan, men påminn gärna om att även träna hemma. Alla texterna ska sitta ordentligt. Alla elever har fått varsitt uppkopierat texthäfte, men alla texter och bakgrundsmusik att öva till hittar man även på Nathanaels musikblogg:

Läxan i engelska till onsdag 30/11 är att läsa texten till kapitel 10. Det är en dialog. För att träna är det bra om man hemma läser texten högt flera gånger, samt ha kunskap om de olika glosorna som tillhör detta kapitel. De behöver inte kunna stava glosorna, men ska kunna svara muntligt på vilket ordet är.

Om någon vill vara med på innebandydiscot så samordnar Niklas, Emmys pappa, detta för klassen. Anmäl intresse till hansson_helly@hotmail.com

Till sist önskar vi er all lycka till på er försäljning, på Björkö.

Läxor mm till vecka 48

Måndag 28/11
Läxhjälp 14.00

Tisdag 29/11
Idrott
inomhus

Onsdag 30/11
Eng – kunna läsa dialogen på kapitel 10 och muntligt kunna glosorna.
Läxhjälp 14.00

Torsdag 1/12

 

Fredag 2/12
Sv
– diktamen ”Fotbollsdomaren från Italien”
Idrott – inneKommande aktiviteter mm

V. 48             Utvecklingssamtal
V. 48             Utvecklingsmingel (se info på bloggens första sida)
V. 49             Utvecklingssamtal
8/12               Matteprov – geometri
13/12             Lucia
14/12             Innebandydisco
21/12             Julavslutning, 08.00-12.20 (Bussar går hem ca 12.30) Ingen lunch serveras, men skolan bjuder på gemensam förmiddags gröt med skinkmacka omkring 10.15.

Det här inlägget postades i 6b Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *