5c, Veckans info 2022-11-25

Läxan i engelska till onsdag 30/11 är att läsa texten till kapitel 10. Det är en dialog. För att träna är det bra om man hemma läser texten högt flera gånger, samt ha kunskap om de olika glosorna som tillhör detta kapitel. De behöver inte kunna stava glosorna, men ska kunna svara muntligt på vilket ordet är. Ett tips är att lyssna på texten på studentlitteratur.se för att höra hur orden uttalas.

Vi kommer att öva luciasångerna i skolan, men eleverna behöver även träna hemma för att alla texter ska sitta ordentligt. På måndag kommer de attt få varsitt uppkopierat texthäfte. Alla texter och bakgrundsmusik att öva till hittar ni även på Nathanaels musikblogg: Musik på Klöxhult och Montessori.

Läxor mm till vecka 48
Måndag 28/11 
Läxhjälp 14.00

Tisdag 29/11
Idrott

Onsdag 30/11

Läxhjälp 14.00
Sv: Intervjuer klara

Torsdag 1/12
Idrott
Eng: Kunna läsa och uttala orden i texten kapitel 10 samt kunna glosorna muntligt

Fredag 2/12
Sv: läsförståelseuppgifter

Kommande aktiviteter mm
 8/12              Matteprov kap ”Geometri”
13/12             Lucia
14/12             Prov kristendomen
14/12             Innebandydisco
21/12             Julavslutning 8.00-12.20 Ingen lunch serveras denna dag, men vi äter en gemensam grötfrukost med skinkmacka kl 10.15. (Bussar går hem ca 12.30)

Lucia
Som jag tidigare informerat om så är det klasserna i åk 5 som ansvarar för årets luciatåg. Det innebär att vi kommer att ha två framförande den 13/12, kl 9.00 för lågstadiet och kl 10.15 för mellanstadiet. På den senare föreställningen får även ni föräldrar komma.  Alla elever har fått önska om man vill vara lucia, tärna, stjärngosse, tomte eller pepparkaksfigur. I klassen har alla velat vara tärna eller stjärngosse. Det är bra om ni så snart som möjligt kan undersöka om ni kan ordna luciakläder eller om ni behöver låna av skolan. Om det är någon som har lucialinnen att låna ut får ni gärna meddela även det.

Klädsel:
Lucia
: Lucialinne och rött band i midjan (luciakrona med levande ljus och rött band tillhandahålls av skolan).
Tärnor: Lucialinne samt silverglitter i midja och hår (ljusmanschetter och levande ljus tillhandahålls av skolan).
Stjärngossar: Lucialinne, strut och stjärna.

 

Det här inlägget postades i 6c Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *