5c, Veckans info 2022-12-09

Vi började veckan med en mysig förmiddag då vi tränade på luciasångerna, lyssnade på julmusik och byggde små pepparkakshus. Husen som nu pryder fönsterkarmarna i klassrummet får eleverna ta hem sista skoldagen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det har blivit ändrade tider för sista skoldagen som kommer att sluta kl 11.30 och bussarna kör hem 11.40.

Det har varit många sjuka förra och denna veckan och det innebär att om man har missat att göra matteprovet så får man göra det på eftermiddagen den 13e. När det gäller förhöret i no får de som missat detta eller ska göra om, göra det den 15e.

I no har eleverna denna veckan träffat Calle Strand som kommer att bli klassens lärare i no från och med nästa termin.

På onsdag är det prov om kristendomen och det man ska kunna står i måldokumentet, Måldokument Kristendomen.
Vill man repetera hemma är det bra att läsa anteckningar, arbetsblad och minihäftet om kristendomen. I boken SOS är det sidan 75 om Bibeln, s 77 om den kristna läran, s 78 om treenigheten, s 80 om heliga byggnader och platser, s 82 om riktningar inom kristendomen, s 88-89 om dop, konfirmation och nattvarden, s 92-93 om jul, påsk och Kristi himmelsfärdsdag samt sammanfattning på s 94-95.

Som belöning för att vi i klassen jobbat med, och gjort olika utmaningar i Mot Nya Höjder har vi fått en klassuppsättning 4D Frame. Det är olikfärgade små rör som kopplas samman med olika typer av kopplingar och som ger oändliga möjligheter till konstruktion. Det ska bli spännande att testa det nästa termin och se vilka uppfinnare, arkitekter och modellbyggare vi har i klassen.

Läxor mm till vecka 49
Måndag 12/12
Träna lucia i idrottshallen på fm. Lektioner som vanligt efter lunch.
Ta med luciakläder med tillbehör om man ej gjort detta tidigare.
Läxhjälp 14.00

Tisdag 13/12
Luciauppträde på fm. Lektioner som vanligt efter lunch.
Matteprov för de som ej gjort det ännu

Onsdag 14/12
Läxhjälp 14.00
So: Prov kristendomen (se info ovan)

Torsdag 15/12
Idrott
No för de elever som inte gjort läxförhöret samt de som ska göra om det. (: s 70 = energiprincipen, s 71 = olika sorters energi, s 72 = all energi blir till sist värme, s 74-75 om elektricitet (strömkrets, sluten krets, vad elektricitet är, olika strömkällor, vilka ämnen som leder ström)
Eng: Kunna den korrekta formen av verb i presens. (Eleverna har fått hem extra material att träna på och nedan finns en sammanställning med regler).

Fredag 16/12

Kommande aktiviteter mm
14/12             Innebandydisco
21/12             Julavslutning 8.00-11.30 Ingen lunch serveras denna dag, men vi äter en gemensam grötfrukost med skinkmacka kl 10.15. (Bussar går hem ca 11.40)

Download (PDF, 278KB)

 

Det här inlägget postades i 5c Veckans info, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *