5B, Veckans info 2022-12-03

Härligt att försäljningen på Björkö gick bra. Lite lämnades även till skolan och där fick kollegor möjlighet att köpa sig något gott till kaffet. Det var mycket uppskattat!
Första advent och vi tände det första ljuset. Dessutom finns det möjligt för dem, som vill, att komma till klassrummet 7.45 och titta på Mysteriet på Greveholm. Dagen börjar sedan med att vi antingen läser eller öppnar luckan på Naturhistoriska adventskalender, www.djurensjul.se. Varje dag kommer vi även att dra ett namn som får öppna dagens lucka och även något gott att äta.  Om ni vill komma och titta är ni välkomna att komma antingen till den första eller den andra föreställningen.
Till luciadagen är det viktigt att eleverna tränar hemma på texterna till de olika sångerna, så att de kan dem helt utantill. Texter och bakgrundsmusik att träna till hittar ni på http://musikkloxhult.blogspot.com/p/lucia.html  

I tisdagens mattelektion var koncentrationen stor när vi deltog i den rikstäckande matematiktävlingen Pangea. Det var en del riktigt kluriga problemlösningsuppgifter. I denna första omgång tävlar vi både klassvis och individuellt. När samtliga resultat är sammanställda får vi veta om vi har gått vidare till finalomgången.  

Under torsdagens no-lektion fick eleverna prova på att koppla lampor. Det var lite klurigt, för hur skulle man koppla för att lampan skulle lysa? Eleverna fixade det kanonbra! 

Nästa vecka, på torsdag, är det dags för terminens sista matteprov. Det gäller kapitel 3, som handlar om geometri. Förklaringar till olika begrepp finns på sidan 175, samt i rutan överst på s. 166. 

Läxor mm till vecka 49
Träna luciasångerna 

Måndag 5/12
Läxhjälp 

Tisdag 6/12
Idrott 

Onsdag 7/12
Läxhjälp 

Torsdag 8/12
Ma-prov “Geometri” 

Fredag 9/12
Sv-läxa, läsförståelse “Hundar visar känlsor med ansitet”/”Att laga tänderna på stenåldern”
Idrott 

Planerade aktiviteter mm

7/12               
8/12               Ma-prov “Geometri”
13/12             Lucia- kl 9.00 samt kl 10.15
14/12             Innebandydisco
15/12 Intervju färdig (uppgift i svenska)
21/12             Julavslutning 8.00-12.20 (Bussar går hem ca 12.30) 

Det här inlägget postades i 6b, 6b Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *