5a Veckans info, 221202

Så kul att försäljningen gick så bra för klassen på julskyltningen! Mycket bra jobbat av alla inblandade! I måndags blev det kakfest i klassrummet när vi delade upp det som blivit över, vilket uppskattades mycket av klassen. Vi tände även det första adventsljuset och pyntade klassrummet. I går öppnade vi första luckan i Naturhistoriska museets adventskalender. Varje dag framöver kommer vi att dra ett namn som för öppna dagens lucka och även får en påse med lite gott.

När det gäller lucia så vill vi att alla elever har med sina strukna luciakläder med tillbehör upphängda på en galge till skolan den fredag 9 december. Tänk på att ha ljusa underkläder och strumpor. Om ni vill komma och titta så kan ni välja att komma till den första eller andra föreställningen.  Det är viktigt att eleverna tränar på texterna till de olika sångerna hemma så de kan dem helt utantill. Texter och bakgrundsmusik att träna till hittar ni på http://musikkloxhult.blogspot.com/p/lucia.html

I går på mattelektionen var koncentrationen stor når vi deltog i den rikstäckande matematiktävlingen Pangea, med riktigt kluriga problemlösningsuppgifter. I denna första omgång tävlar vi både klassvis och individuellt och när samtliga resultat är sammanställda får vi veta om vi gått vidare till finalomgången.

På torsdag är det dags för terminens sista matteprov. Det gäller kapitel 3 som handlar om geometri. Förklaringar till olika begrepp finns på sidan 175 samt i rutan överst på s 166. Till de elever som vill träna extra har jag kopierat upp olika övningsuppgifter.

Läxor mm till vecka 49
Träna luciasångerna

Måndag 5/12
Läxhjälp

Tisdag 6/12
Idrott

Onsdag 7/12
Läxhjälp
Sv – intervju färdig
No – s.70-73 + stenciler (sammanfattning av det viktigaste)

Torsdag 8/12
Ma-prov “Geometri”

Fredag 9/12
Ny elev hälsar på klassen på fm
Idrott
Sv – diktamen tj-ljud
SO – s 82-90

Planerade aktiviteter mm

7/12               Intervju färdig (uppgift i svenska)
8/12               Ma-prov “Geometri”
9/12               Besök av ny elev
13/12             Lucia- kl 9.00 samt kl 10.15
14/12             Innebandydisco
21/12             Julavslutning 8.00-12.20 (Bussar går hem ca 12.30)

Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *