5c, Veckans info 2023-01-13

Det har varit en kort skolvecka, men eleverna har trots att det är första skolveckan varit på alerten och vi har hunnit starta upp en hel del nytt.

I svenska kommer vi att ha boken Kensukes rike i läsläxa till tisdagar ett antal veckor framöver. Som tidigare kommer eleverna att ha vissa sidor de ska läsa i boken och sedan är det några uppgifter som ska göras i läsloggen. Vi kommer också fokusera på att läsa och skriva berättande texter i form av en deckare som eleverna även ska få göra trailers till.

I matten har vi påbörjat området Från bråkform till decimalform, vilket har varit lite klurigt för många. Läxan till nästa fredag är ett repetitionspapper där man väljer om man vill göra sidan 1a eller 1b.

I so har vi bytt till historia och Vasatiden. I dag började vi med att repetera Medeltiden och dess slut genom att bland annat titta på en film om Stockholms blodbad, vilket de flesta tyckte var spännande.

Nathanael hälsar att i musiken kommer de att fokusera på blues ett tag framöver genom att först få en historisk bakgrund till musikgenren och även skapa och spela blues.

Eleverna har idag fått med sig hem ett informationspapper och en språkvalsblankett om vilket modernt språk de vill börja studera nästa läsår. Vi tittade också på en kort informationsfilm som några språklärare spelat in och det kan även vara bra om ni tittar på den tillsammans hemma. Ni hittar den på https://www.youtube.com/watch?v=X6YpvBX_QJs. I början av filmen sägs att det är lektion i moderna språk en gång per vecka, men ämnet har fått mer undervisningstid så det är ändrat till två gånger per vecka. Senast den 31 januari ska  den påskrivna valblanketten lämnas till mig.

Läxor mm vecka 3

Måndag 16/1
Läxhjälp 14.15

Tisdag 17/1
Sv:
Läsa kap 1-2 samt läsloggsuppgifter
Idrott
inomhus

Onsdag 18/1

Läxhjälp 14.15

Torsdag 19/1
Uttagning till ”Vi i femman”
Idrott inomhus

Fredag 20/1
Ma:
En sida mattepapper

Kommande aktiviteter mm
31/1                  Skolinspektionens enkät görs med eleverna
31/1                  Senast lämna in språkvalsblanketten
1/2                    Studiedag
v 8                     Sportlov
10/3                  Studiedag
v 14                   Påsklov
19/5                  Lovdag
24/5                  Vetenskapshuset, Markaryd
30/5                  Ikea Museum
5/6                    Lovdag
16/6                  Skolavslutning

Det här inlägget postades i 5c Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *