5c, Veckans info 20230120 rätt inlägg

I torsdags var det koncentrerade och spända elever som svarade på frågor i olika svårighetsgrad i uttagningen till Vi i femman. Nu är det en spänd väntan fram till den första februari, när vi får veta om vi gått vidare eller inte.

I no repeterar klassen olika energibegrepp och har bland annat ritat en bild som exempel över hur energiprincipen fungerar. Läxan till nästa vecka handlar om detta och fokus ligger på att lära sig innebörden av- och kunna förklara olika begrepp som energiprincipen, omvandling, lägesenergi, rörelseenergi, elektrisk energi, kemisk energi, värmeenergi, förnybar energi, icke förnybar energi etc.

På måndagarna har vi halvklass i svenska och dessa lektioner har hela höstterminen haft fokus på att utveckla elevernas skrivförmåga. Vi fortsätter med detta och denna vecka började vi skriva på ett längre projekt, Kråkslottet. Det är ett skrivprojekt som steg för steg resulterar i en längre berättande text. Varje del tränar något specifikt, till exempel fängslande inledning, dramaturgi, person- och miljöbeskrivningar. Jag har dessa lektioner större möjlighet att ge eleverna feedback genom att visa på sådant som är bra, men också på sådant de kan utveckla eller ändra. Det kan handla om textinnehållet eller den skrivtekniska förmågan.

Läxor mm vecka 4

Måndag 23/1
Läxhjälp 14.15

Tisdag 24/1
Sv:
Läsa kap 3-4 samt läsloggsuppgifter
Idrott
inomhus

Onsdag 25/1
No:
s 70-71, 75, 77-79
Läxhjälp 14.15

Torsdag 26/1
Eng
: glosor (se nedan)
Idrott inomhus

Fredag 27/1
Ma:
Papper med decimaltal

Kommande aktiviteter mm
31/1                  Skolinspektionens enkät görs med eleverna
31/1                  Senast lämna in språkvalsblanketten
1/2                    Studiedag
v 8                     Sportlov
10/3                  Studiedag
v 14                   Påsklov
19/5                  Lovdag
24/5                  Vetenskapshuset, Markaryd
30/5                  Ikea Museum
5/6                    Lovdag
16/6                  Skolavslutning

Download (PDF, 183KB)

Det här inlägget postades i 5c Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *