5b, Veckans info 2023-01-20

Hej,

Nu har vi fått mer information om matematiktävlingen Pangea. Totalt har 4802 elever tagit sig vidare till finalen, varav 14 är från vår klass. Den andra deltävlingen ska ske mellan den 30 januari och 3 februari. Mer information kommer vi att få längre fram.
Däremot informerade de att det kommer att ske en prisutdelningsceremoni att anordnas i Stockholm den 18 februari 2023 mellan 13–14. De elever som placerar sig topp 20 kommer att tillsammans med vårdnadshavare att bjudas in och dessutom ges ett tillfälle att delta på en dag med inspirerande föreläsare, bl.a. från KTH och även utdelning av priser sker på plats.

I tisdags fick klassen åter träffa Calle, som är deras nya lärare i No. Under veckan har de repeterat lite av det som de jobbade med under slutet av höstterminen tillsammans med Ellinor. De har bland annat repeterat energiprincipen och magnetism, men även gått igenom vissa nya saker. Calle har gett några sidor i läxa till nästa onsdag. Dessa sidor vill han att de läser igenom.

På onsdagens studiepass fick eleverna testa på ett så kallat Escape room, där de i grupp fick lösa olika kluriga problem för att ta sig vidare. Det var Bettan, från fritids, som höll i detta. Hon hälsar att de var superduktiga och att de kommer få fortsätta med detta lite längre fram.

Under torsdagen var det dags att åter dags att gnugga våra geniknölar. Det var dags för uttagningen till Vi i Femman. Några av frågorna var knepiga, medan andra var desto lättare.

På tisdag nästa vecka, 24/1, kommer vi att besöka IKEA museum och där kommer vi få ta del av Demokratisk design. Eleverna får ta med sig en liten fika, t.ex. frukt, bulle, fralla och liten dricka. Från skolan får vi pastasallad och dricka. Därför behöver eleverna ta med sig en tallrik/burk och bestick att äta med.
Skolandagen är som vanligt mellan 08-14.00, men det blir ingen idrott. Vi kommer att gå mellan IKEA museum och skolan.

Till sist vill jag även påminna om att lämna in språkvalsblanketten, senast den 31 januari ska den åter till mig. Tänk på att båda vårdnadshavarna ska skriva på blanketten.

Läxor mm till vecka 4

Måndag 23/1
Läxhjälp 14.00

Tisdag 24/1, 08.00-14.00
IKEA:
Demokratisk design, IKEA museum

Onsdag 25/1
No:
Läsa s. 70–71, 75, 77 samt 78–79.
Eng:
Glosor till kapitel 12
Läxhjälp 14.00

Torsdag 26/1

Fredag 27/1
Ma;
Kopieringsunderlag 5a/b (gör en, båda eller del av båda sidorna)
Idrott – inneKommande aktiviteter mm

24/1             

Download (PDF, 183KB)

  Demokratisk design, IKEA museum
30/1-3/2        Deltävling nr 2, Pangea
31/1                Sista dagen att lämna in språkblanketten
1/2                  Studiedag
3/2                 Skolinspektionens enkät görs med eleverna
14/2               Prov; Matte kap 1
v.8                  Sportlov
10/3               Studiedag
v.14                Påsklov
19/5               Lovdag
25/5               Vetenskapshuset, Markaryd
5/6                 Lovdag
16/6               Skolavslutning

Download (PDF, 183KB)

 

Det här inlägget postades i 6b Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *