5a, Veckans info 230120

Den här veckan har vi gjort en del undersökningar/experiment kring statisk elektricitet i NO:n. Vi har även fortsatt att repetera energikapitlet genom att läsa sammanfattningar, stryka under, arbeta med repetitionsfrågor och begreppskort. I matte fick eleverna under en lektion arbeta tillsammans i grupp för att lösa olika kluriga problem och ta sig vidare i ett sk “Escape room”. Bettan från fritids höll i denna övning. Vi hann inte riktigt klart under lektionen så vi kommer att avsluta övningen under nästa vecka. I engelska har vi tittat vidare på Max’s movie, spelat verbbingo och dramatiserat en sketch.

I torsdags deltog vi i Vi i femman-uttagningen. Många frågor var ganska kluriga, men en del av dem hade vi full koll på!  Svaren är nu inskickade för rättning. Samma dag hade vi även vårt första boksamtal för terminen och jag är riktigt stolt över klassen! De hade arbetat väldigt bra med frågorna i läsloggen och var väl förberedda med sina anteckningar. Jag lottade in dem i grupper om fyra elever och de fick sedan diskutera frågorna tillsammans. Samtliga grupper fungerade mycket bra. Det var så duktiga på att hålla sig till ämnet, turas om och lyssna på varandra. Därefter samlades hela klassen i en ring för gemensam diskussion. Alla elever bidrog i helklassdiskussionen!

Tisdag den 31/1 kommer vi att besöka Ikea Museum tillsammans. Temat är demokratisk design och frågan “Är plast (alltid) kasst?”. Vi kommer att vara där kl 9.30-13.00 vilket betyder att vi tar med oss lunch från skolan och äter där (pastasallad med kyckling).

Påminner alla att lämna in språkvalsblanketten senast den 31 januari.

Läxor mm vecka 4

Måndag 23/1
Läxhjälp 14.15

Tisdag 24/1

Idrott


Onsdag 25/1

Läxhjälp 14.15
Ma: Kopieringsunderlag 5a/b (gör en av sidorna, kopia nedan)

Torsdag 26/1
Sv:  Läsläxa Kensukes rike (kap 4-5) + frågor i läsloggen.
 
Fredag 27/1
So: 
frågorna på s. 49
Ma: gör klart förra veckans uppslag (s. 14-15, 18-19, 22-23)
Idrott

Download (PDF, 3.66MB)

Kommande aktiviteter mm
31/1                  Besök på Ikea museum – demokratisk design “Är plast alltid kasst?”
31/1                  Senast lämna in språkvalsblanketten
1/2                    Studiedag
2/2                    Skolinspektionens enkät görs med eleverna
v 8                     Sportlov
10/3                  Studiedag
v 14                   Påsklov
19/5                  Lovdag
31/5                  Vetenskapshuset, Markaryd
5/6                    Lovdag
16/6                  Skolavslutning

 

Det här inlägget postades i 5a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *