5abc, Pangea matematiktävling


I slutet av november deltog klass 5a, b och c i  matematiktävlingen Pangea som riktar sig både till mer och mindre matematikintresserade elever i åk 4-9. Målet med tävlingen är att motivera och inspirera eleverna i matematik. Frågorna är både roliga och kluriga och stärker elevernas förmågor. I årets första omgång deltog sammanlagt 9767 elever från hela landet. Totalt har 4802 elever tagit sig vidare till finalen, och däribland ca hälften av eleverna i åk 5a, b, c på Klöxhultsskolan. Finalen kommer att genomföras mellan 30 januari – 3 februari 2023. 

Första, andra och tredjepristagarna i tävlingen belönas med 1000 kr, 750 kr resp 500 kr i stipendium.  Den klass som fått högst medelpoäng i första omgången belönas med 1000 kr till klasskassan. Dessutom anordnas en prisutdelningsceremoni  i Stockholm den 18 februari 2023 mellan kl. 13-14. Topp 20 finalisterna kommer att bjudas in tillsammans med vårdnadshavare och ges tillfälle att delta en dag med inspirerande föreläsare bla. från KTH och även utdelning av priser på plats.

Vill man testa sina egna matematikkunskaper eller bara kolla svårighetsnivån på frågorna så hittar man årets frågor i första omgången här: Pangea åk 5, omgång 1.

Lösningarna och fler exempel på frågor från tidigare års tävlingar finns på https://pangea-tavling.se/

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *