5c vidare i Vi i femman

Idag började vi dagen med att fira att klassen gått vidare till kvartsfinal i Vi i femman som ett av åtta lag i Kronoberg! Det var mycket glädje och jubel och i morgon avslutar vi veckan med tårta som en extra belöning.

Det är hela klassens resultat som ligger till grund för avancemanget men de två elever som svarat bäst på uttagningsfrågorna är Ella och Oliver och de kommer därmed att representera vår klass. Reserver om Ella eller Oliver skulle bli sjuka är William och Arvid. Hela klassen kommer också att delta i frågan ”Webbdetektiverna”, där de får tre ledtrådar och sedan ska hitta svaret på nätet.

Första matchen blir mot Torparskolan klass 5B från Växjö den 20 mars. Sveriges Radio har ännu inte bestämt om vi ska åka in till Radiohuset för att tävla eller om det blir en digital tävling där vi stannar på skolan, men oavsett vilket kommer matchen att sändas direkt i P4 kl 10.03 – 11.00.

Så från och med nu gäller det att ha extra koll på nyheter och att försöka träna på sådant som det eventuellt kan frågas om. Jag återkommer med mer information framöver.

Anette

 

 

 

 

Det här inlägget postades i 6c Veckans info. Bokmärk permalänken.

Ett svar på 5c vidare i Vi i femman

  1. Grattis! Vår skola har också gått vidare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *